Englannin Valioliigan sunnuntain huippuottelussa kohtaavat Chelsea ja Manchester City. Maalivahtilegenda Antti Niemen mukaan ottelussa on vain yksi suosikki: Manchester City.

– Vaikka mestaruus on käytännössä jo taskussa, City jyrää pelistä toiseen. Esimerkiksi torstain ottelussa Arsenalilla ei ollut kotikentällään mitään jakoa. Tuntuu, että Citylle ei riitä ylivoimainen mestaruus vaan he haluavat yksinkertaisesti nöyryyttää kaikki vastustajansa.

– Heidän pelaamistaan on upea katsoa. Kaikki on kohdallaan, Niemi kehuu Valioliiga.comille.

Citylle peli sinänsä ole edes tärkeä. Joukkueen ylivoimainen 16 pisteen johto antaisi mahdollisuuden useampaankin häviöön eikä kärkipaikka siltikään olisi uhattuna. Mutta mitään löystymisen merkkejä ei ole ilmassa. Sen sijaan Chelsealle sunnuntai peli on huipputärkeä. Joukkueen täytyy pitää tuntuma edessä oleviin Manchester Unitediin, Liverpooliin ja Tottenhamiin kamppailussa paikasta neljän parhaan joukkoon.

– Chelsea ei saisi hävitä, mutta en usko, että sieltä löytyy mitään ihmeellistä heittää pöytään. Näyttää siltä, ettei Chelsea tällä hetkellä nauti pelaamisesta. Heillä ei ole kentällä hauskaa. Se näkyy sitten vähän pakonomaisena suorittamisena, josta puuttuu rentous, Niemi arvioi.

– Ilman nappionnistumista ja todella vahvaa peli-iloa Cityä ei voi voittaa. En tiedä, mikä Chelseassa on sisäisesti vialla, mutta jotain on. Lähes joka pelin jälkeen tuntuu, että jotain asiaa spekuloidaan mediassa ja itse joukkueen sisällä. Kaikki ei ole hyvin.

Chelsean ja Manchester Cityn välinen ottelu pelataan sunnuntaina kello 18.00. Viasat ja Viaplay näyttävät ottelut, studion kera. Studiossa asiantuntijavieraina ovat tällä kertaa Juho Rantala ja Jani Honkavaara.