FA Cupin finaali päättää tänä iltana niin Chelsean kuin Manchester Unitedinkin kaudet.

Kummallekin suurseuralle illan finaali on ainoa mahdollisuus voittaa kuluvalla kaudella pokaali. Chelsean ja Manchester Unitedin kaudet ovat olleet hyvin erilaiset.

Manchester United selvitti tiensä Valioliigassa toiseksi. Suoritus oli komea, sillä kerrassaan uskomattoman sarjakauden pelannutta Manchester Cityä ei yksinkertaisesti voinut haastaa. Ei Manchester United eivätkä muutkaan.

José Mourinhon suojattien tie Mestarien liigassa nousi pystyyn jo neljännesvälierissä, kun Sevilla kaatoi Manchester Unitedin Old Traffordilla ja eteni ansaitusti otteluparista jatkoon. Se on käytännössä koko kauden suurin tahra Mourinhon miehistölle.

Se ei ole kuitenkaan niin valtava tahra kuin Chelsean epäonnistunut sarjakausi.

Hallitsevana mestarina kauteen lähtenyt Chelsea koki kauden aikana suuria yksittäisiä epäonnistumisia, eikä seura lopulta yltänyt ensi kaudeksi Mestarien liigaan. Seuran sisällä on ollut huomattavia erimielisyyksiä jo vuoden verran, eikä se voinut olla lopulta näkymättä kentänkin puolella.

Chelsean päävalmentaja Antonio Conten poistuminen pestistään on ollut julkinen salaisuus jo pidemmän aikaa. Illan kamppailu on mitä todennäköisimmin Conten viimeinen ottelu Chelsean peräsimessä. Viime kausi päättyi Valioliigan mestaruuteen. Poistuuko Conte Chelseasta pokaalin kanssa?

Mourinho on paljastanut peluuttavansa finaalissa Sergio Romeron sijasta David de Geaa. Romero pelaa normaalisti FA Cupin ottelut, mutta Mourinho ei halua ottaa riskejä puolikuntoisen argentiinalaisen kanssa.

Chelsea-Manchester United 19.15 (Viasat, Viaplay)