Antonio Conte onnistui päättämään Chelsean vaikean kauden pokaaliin, joukkueen kukistettua Man Unitedin FA Cupin loppuottelussa. Manageri itse lupaili tietoa tulevaisuudestaan pian finaalin jälkeen, mutta uutisia ei vielä olla kuultu.

Chelseassa vietetään Conten aiempien puheiden mukaan nyt lomaa, mutta päätös managerin jatkosta saattaa käydä seuralle kalliiksi. Telegraphin tietojen mukaan italialainen harkitsee tauon pitämistä, mikäli työ Bluesissa ei jatku. Tämä tarkoittaisi Roman Abramovitshin omistamalle jalkapalloyhtiölle melkoisia korvausmenoja, mikäli se päättää irtisanoa sopimuksen.

Conte itse on tehnyt selväksi, että hän ei aio oma-aloitteisesti lähteä kesken sopimuksensa, jota on jäljellä vielä vuosi. Mikäli Chelsea siis haluaa vaihtaa manageria, se joutuu irtisanomaan nykyisen sopimuksen, mikä tarkoittaa yli 10 miljoonan euron korvauksen lankeamista valmentajalle.

Jos tämä pitää puheensa mahdollisesta välivuodesta, mahdollinen tulevakaan seura ei korvaa syntynyttä menetystä Chelsealle. Mahdollisuudet jatkaa työtä suoraan toisessa seurassa ovat myös vähenemässä kovaa tahtia; Italian maajoukkue, Paris Saint-Germain ja Inter Milan ovat jo poissa laskuista.

Myös pelaajakauppojen suhteen Chelsean on alettava toimia, ja päätös tulevan kauden managerista auttaisi asiaa melkoisesti.