Ex-maalikuningas ylistää: ”Eden Hazard on Valioliigan paras pelaaja”

© Kuva: Getty Images

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Mistään gloryhunteriudesta ei voi miestä syyttää, mikäli suosikkijoukkue on pysynyt samana 1960-luvulta lähtien. Tällainen mies on vuoden 1974 maalikuninkuuden silloisessa SM-sarjassa voittanut Erkki ”Eetu” Salo.

Salon suosikkijoukkue Chelsea on uuden managerinsa johdolla noussut takaisin Valioliigan kärkikahinoihin. Myös Eden Hazard vaikuttaa elävän uutta kevättä. Tämä luonnollisesti miellyttää entistä maaliseppoa.

-On ollut todella ilo katsella, kuinka Eden Hazard on vihdoinkin noussut sille tasolle, minne hän potentiaalinsa mukaan kuuluukin. Olen sitä mieltä, että uusi Chelsea-manageri Maurizio Sarri on ollut tässä avainasemassa, Salo analysoi Valioliiga.comille.

-Sarrin pelitapaa leimaa mielestäni pyrkimys jatkuvaan hyökkäämiseen, vaikka oltaisiinkin omalla puolustusalueella. Koko peli perustuu siihen, että eteenpäin on mentävä. Ja tämä näyttää tällä hetkellä toimivan erittäin hyvin. Hazard on ehkä saanut tiettyjä vapauksia, mutta toisin päin ajateltuna, tämä on vapauttanut hänen koko kapasiteettinsa hyökkäyspeliin. Tulokset puhuvat puolestaan, Salo ihastelee.

Chelsea matkustaa sunnuntaina kovin ailahtelevasti pelanneen Southamptonin vieraaksi. Chelsea-leirin takit on Salon mukaan pidettävä kuitenkin tiukasti napitettuina.

-Kyseessä on Valioliiga, eikä nokka pystyssä voi yhteenkään matsiin lähteä, Salo tietää.

-Toki Chelsea selvä suosikki on, mutta kaikki on taas laitettava tiskiin, jos kolmea pinnaa ollaan hakemassa. Toisaalta oman suosikkijoukkueen peli on kehittynyt sen verran positiiviseen suuntaan, että en usko meidän St. Mary´sillä kompuroivan. Toivottavasti oma nokkani ei ennakkoon liian pystyyn nouse, Salo naurahtaa lopuksi.

Näet Southampton-Chelsea -ottelun vapaasti Viasatin jalkapallokanavalta sunnuntaina 7.10. klo 16.15 alkaen. Ottelu on nähtävissä myös Viaplay.fi – suoratoistopalvelun kautta.

Kimmo Mäkinen

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden