Chelsea ja Everton jakoivat pisteet Valioliigan 12. kierroksen ottelussa sunnuntaina, kun ottelu päättyi Lontoon piemenevässä illassa maalittomaan tasapeliin.

Chelsea FC

@ChelseaFC
Here's how we line up today! 💪

#CHEEVE

Everton

@Everton
🔵 | Here it is, Blues! Your starting XI for today's #EFCawayday...

1️⃣ Change.
🇨🇴 Full debut for Yerry Mina!

Ottelu alkoi hyvin intensiivisesti Stamford Bridgellä. Neljä viimeisestä viidestä valioliigaottelustaan voittanut Everton lähti otteluun ennakkoluulottomasti, ja pisti Chelsean puolustuksen koetukselle jo pelin alussa. Vierasjoukkueen toisen kulmapotkun jälkitilanne oli jo lähellä päätyä maaliin, kun Bernardin laukaus rangaistusalueen reunalta meni vain senttien verran ohitse maalin 19. peliminuutilla.

Chelsea kuitenkin ryhdistäytyi noin puolen tunnin pelin jälkeen. Marcos Alonso kävi vapaapotkusta lähellä, kun ensimmäistä kertaa Evertonin avaukseen noussut Yerry Mina rikkoi Eden Hazardia keltaisen kortin arvoisesti.

Chelsea loi taas vaarallisen paikan vapaapotkusta, kun Willian löysi keskityksellään Alonson. Espanjalaispuolustaja tykitti pallon volleysta maalia kohden, mutta Englannin maajoukkueen ykkösveskari Jordan Pickford torjui laukauksen tiehensä.

Hyvin rikkonainen ja kovatempoinen ensimmäinen puoliaika tuli päätökseen 0-0-tasatilanteessa. Ottelun erotuomari ehti antaa sen aikana jopa viisi keltaista korttia – kolme Chelsealle ja kaksi Evertonille.

Toinen puoliaika alkoi Chelsean salamahyökkäyksellä, joka oli tuottaa pelin avausosuman kun se oli jatkunut vasta 10 sekuntia. Pallo lähetettiin Hazardille kentän vasemmalla laidalla, joka antoi vasurillaan hyvän keskityksen kohti Álvaro Morataa. Minan tiukasta merkkaamisesta huolimatta espanjalaiskärki sai ohjattua keskityksen kohti maalia, mutta Pickford venyi maalillansa jälleen mahtavaan torjuntaan.

Myös Kepa Arrizabalaga joutui Chelsea-maalilla torjuntatöihin, kun Gylfi Sigurdsson testasi espanjalaisveskaria kovalla kaukolaukauksella, 55 minuutin pelin jälkeen.

Tunnin pelin jälkeen Chelsealle avautui mahtava tilaisuus mennä ottelussa johtoon, kun Hazard pelasi Willianin läpi mahtavalla pystysyötöllä. Brassilaiturin viimeistely oli kuitenkin hieman epätarkka, ja pallo meni juuri maalitolpan ohitse.

Hazard alkoi päästä myös itse pelissä vauhtiin. Pickford kuitenkin piti belgialaistähden jokaisen laukauksen taidokkaasti ulkona maalistaan. Alonsokin oli jälleen lähellä avata ottelun maalihanat pelin 66 minuutilla, mutta hänen laukauksensa kimposi Evertonin onneksi tolpan kautta ulos.

Chelsea lisäsi painetta Everton-päätyyn entistä enemmän viimeisen vartin aikana, ja pääsi jo hetkeksi juhlimaan maalia, joka kuitenkin vihellettiin paitsioksi. Cesar Azpilicuetan keskitys Evertonin rankkarialueelle oli täydellinen, mutta pallon sisään puskenut Morata teki juoksunsa palloon hieman liian aikaisin.

Evertonin fiksut pelaajavaihdot ja kivenkova puolustus piti Chelsean kuitenkin kahleissa, ja seitsemän keltaisen kortin värittämä ottelu tuli lopulta päätökseen maaleitta. Tulos on varmasti iso pettymys lontoolaisjoukkueelle, joka jäi nyt ensimmäistä kertaa tämän kauden kotiotteluissa ilman yhtään tehtyä maalia.

Tasapelin myötä Chelsea jäi sarjataulukossa Manchester Cityn ja Liverpoolin alapuolelle kolmanneksi. Everton sen sijaan on nyt sijalla 9.

Valioliiga sunnuntaina 11. marraskuuta

Klo 14:00

Liverpool-Fulham 2-0 (1-0)
1-0 Mohamed Salah (42.)
2-0 Xherdan Shaqiri (53.)

Klo 16:15

Chelsea-Everton 0-0 (0-0)

Klo 18:30

Arsenal-Wolverhampton

Manchester City-Manchester United