Valioliigassa nähdään sunnuntaina kolme paikallisottelua. Niistä ensimmäisenä pelataan Chelsean ja Fulhamin välinen mittelö Länsi-Lontoon herruudesta. Chelsealla on takana kauden ensimmäinen tappio Valioliigassa, kun Tottenham möyhensi sen Wembleyllä maalein 3-1.

Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen ihmettelee tapaa, jolla Chelseassa reagoitiin tappioon, sillä ”Sinisillä” ei ole pelissään kovinkaan suuria ongelmia.

– Se, mikä minua hämää Chelseassa, on se, että kun nyt tuli ensimmäinen tappio, niin ihan kuin tämä olisi maailman suurin katastrofi. Ensimmäinen tappio tulee aina – ei ehkä Manchester Citylle – mutta Chelsea on pelannut kokonaisuutena uudella pelityylillä ja uuden valmentajan alaisuudessa. Nyt tuli tappio ensimmäisen puoliajan perusteella.

– Rauha! Heillä on mennyt ihan kivasti. Back to the basics! Puolustuspeli ja David Luizin kohellukset kuntoon, Jorginho enemmän peliin mukaan ja Eden Hazard tulee taas onnistumaan, Rautiainen ruotii Valioliiga.comille.

Chelsea putosi tappiolla Tottenhamin taakse Valioliigan sijalle neljä. Sillä on eroa kärjessä olevaan Manchester Cityyn seitsemän pistettä.

– Ehkä tämä oli litsari oikeaan aikaan Chelsealle. En kääntäisi ihan kaikkea. En ymmärrä tätä ylisuurta pettymystä hyvää Spursia vastaan. Nyt normaalisti arkeen ja hyvä peli Fulhamia vastaan. Näen, että Chelsea palaa raiteilleen, Rautiainen näkee.

Ottelu on Fulhamin manageri Claudio Ranierille toinen Fulhamin peräsimessä. Hän korvasi Slavisa Jokanovicin ”Mökkiläisissä” maajoukkuetauon aikana. Fulham voitti Ranierin ensimmäisessä pelissä kotonaan Southamptonin 3-2. Aleksandar Mitrovic teki kaksi maalia ja Andre Schürrle yhden. Vierailijat ovat edelleen liigajumbona.

– Puhuimme, että Jokanovicin aikaan puolustus oli auki, mutta Fulhamille tuli viime pelissä alakerrassa kömmähdyksiä, kun katsotaan, miten maalit tulivat. Ei Fulhamin peli vielä varmaa ole, mutta he saivat, mitä kaipasivat: eliksiiriä ja hyvän voiton. Mitrovicista ja Schürrlestä huolimatta en kuitenkaan näe, että Fulham hakee mitään, ennustaa Rautianen.

Chelsea-Fulham nähdään Viasat Jalkapallo -kanavalla ja Viaplay-palvelussa suorana lähetyksenä sunnuntaina kello 13.50 alkaen.