Keskiviikon valioliigailta jatkui yllätyksellisesti. Erityisesti Chelsea alitti tasonsa.

Bournemouth-Chelsea

Chelsea sai Vitality stadiumilla odottamattoman selkäsaunan. Bournemouth nuiji lontoolaisvieraansa kotonaan tylysti 4-0.

Tappio oli Chelsean historian suurin sitten syyskuun 1996. Tuolloin Liverpool antoi Bluesille kyytiä 5-1-lukemilla.

Gonzalo Higuáin teki myös Chelsealla ensimmäisen esiintymisensä Valioliigassa avauskokoonpanossa.

Sky Sports Statto

@SkySportsStatto
🔵 Chelsea's biggest PL defeats:

Jan 30, 2019 - Bournemouth 4-0 Chelsea
Sept 21, 1996 - Liverpool 5-1 Chelsea

Bournemouth onnistui tekemään avausmaalin heti toisen puoliskon alkuun. Joshua King ampui johtomaalin David Brooksin esityöstä.

Sama parivaljakko oli asialla myös toisessa maalissa. Tällä kertaa viimeistelyn hoiti Brooks Kingin pedattua läpisyötöllä laiturin yksin irti.

King naulasi viimeisellä vartilla illan toisen maalinsa suoraan Junior Stanislasin tarjoilusta. Lisäajalla osui vielä laitapuolustaja Charlie Daniels ja Kirsikat marssi murskalukemin 4-0-voittoon.

Southampton-Crystal Palace

Sarjataulukon alemmassa päässä Southampton ja Crystal Palace eivät onnistuneet repimään lisää eroa putoamisviivaan. St Mary’s Stadiumilla tasattiin pisteet 1-1-lukemin.

Molemmat joukkueet ovat nyt 23 pisteessä neljän pistettä säilymisviivaa edellä.

Palace avasi pelin maalitilin ensimmäisen loppupuolella, kun Wilfried Zaha laukoi lähietäisyydeltä matalan laukauksen vasemmalta sisään.

Southampton nousi pistetaisteluun viimeisen vartiin alkuun James Ward-Prowsen osumalla. Englantilainen sai Matt Targettilta mainion tarjoilun laidalta ja laukaus vieri maakautta Vicente Guaitan selän taakse.

Loppuhetkillä Zaha hölmöili itselleen ulosajon. Norsunluurannikkolainen sai tuomarin ratkaisun irvimisestä toisen varoituksensa ja päätti pelin etuajassa.

BBC Sport

@BBCSport
Red card!

Crystal Palace goalscorer Wilfried Zaha has been dismissed following a sarcastic clap.

LIVE: bbc.in/2RcTIMb #bbcfootball

Liverpool-Leicester

Ensimmäisen ottelunsa 11 päivään pelannut Liverpool kärsi yllättäen Anfieldillä pistemenetyksen Leicesterille. Reds olisi voinut voitolla kasvattaa eron kärjessä jo seitsemään pisteeseen, mutta Leicester kaapi tasapelin 1-1-lukemilla.

Liverpool johtaa nyt toisena olevaa Manchester Cityä viidellä pisteellä.

Liverpool iski johtoon jo kolmannella minuutilla. Sadio Mané leikkasi laidalta keskustaan ja tarkka sijoitus vieri alanurkkaan.

Leicester tasoitti vielä ennen taukoa ensimmäisen puoliskon lisäajalla. Ben Chillwell puski korkean pallon aivan vapaaksi maalinedustalle jätetylle Harry Maguirelle, joka tälläsi 1-1-osuman varmasti sisään.

Toisella puoliskolla maaleja nähty, joten samat numerot säilyivät.

Tottenham-Watford

Tottenham säilytti asemansa kärkikamppailuissa lyötyään loppukirillään Watfordin. Spurs osui viimeisellä kymmenminuuttisella kahdesti ja otti tärkeän 2-1-voiton.

Tottenhamin sankariksi nousi ratkaisuosumasta vastannut Fernando Llorente. Ero toisena olevaan Cityyn kaventui samalla kahta pisteeseen.

Watford vastasi ottelun avausmaalista ensimmäisen jakson loppupuolella, kun Craig Cathcart puski vieraat johtoon. Toppari raivasi tilaa ruuhkasta ja yllätti kulmatilanteessa Hugo Lloris’n.

Tottenham heräsi mukaan viimeisellä kympillä. Ensin tasoituksessa onnistui 80. minuutilla Aasian mestaruusturnauksesta palannut Son Heung-Min.

Isäntien voittomaalin puolestaan iski vain seitsemän minuuttia myöhemmin Llorente, jonka Watford-puolustus unohti vapaaksi. Espanjalaiskonkari sijoitti Danny Rosen syötöstä ratkaisun varmuudella alanurkkaan.

Valioliiga keskiviikkona 30.1.2019

Bournemouth-Chelsea 4-0 (0-0)
47′ Joshua King 1-0
63′ David Brooks 2-0
74′ Joshua King 3-0
90+5′ Charlie Daniels 4-0

Southampton-Crystal Palace 1-1 (0-1)
41′ Wilfried Zaha 0-1
77′ James Ward-Prowse 1-1
87′ Ulosajo Wilfried Zaha

Liverpool-Leicester 1-1 (1-1)
3′ Sadio Mané 1-0
45+2′ Harry Maguire 1-1

Tottenham-Watford 2-1 (0-1)
38′ Craig Cathcart 0-1
80′ Son Heung-min 1-1
87′ Fernando Llorente 2-1