Chelsean nollatulos tuotti hämmentävän tilaston – vain Kepa Arrizabalaga puuttuu

© Kuva: Getty Images

Chelsea joutui eilisiltana kokemaan Southamptonin kovuuden Lontoon vierailijana; ottelu Stamford Bridgellä päättyi maalittomana. Näin siniset päästivät itseään takaa ajavan Arsenalin kierroksella lähemmäs; Gunners voitti kierroksen pelinsä, ja joukkueita erottaa nyt vain kolme pistettä. Taulukon pykälät ovat merkittäviä – Chelsea on nyt neljäntenä.

Yrityksen puutteesta Bluesia ei toki voida syyttää. Maalintekoyritykset kirjattiin ottelussa isännille 17-6. Nämä jakautuivat tasaisesti, ja historian kirjoihin saatiinkin melkoinen tilasto: jokainen Chelsean käyttämistä 12 kenttäpelaajasta, lukuunottamatta maalivahti Kepa Arrizabalagaa yritti osumaa ottelun kuluessa. Kohti maalia vetoja suuntautui koko 95 minuutin ajalla kuitenkin kotijoukkueen toimesta vain kuusi.

Saintsin kovapintaisuus Lontoossa on tuttua myös aiemmilta kausilta. Kun Arsenal oli helmikuussa vielä mestaruustaistelussa Leicesterin kanssa helmikuussa 2016, se kompastui strategisella hetkellä kotiottelussaan etelärannikon ylpeyttä vastaan – tuolloinkin lopputulos 0-0.