Tammikuun siirtoikkuna on edennyt jo yli puolenvälin. Seuraavaa isoa siirtoa Valioliigassa odotellaan Stamford Bridgen suunnalla – tai itse asiassa kahta, sillä Sky Sportsin mukaan Chelseassa on odotettavissa liikehdintää kahteen suuntaan.

Tällä kaudella 16 valioliigaottelussa viisi maalia tehnyt Álvaro Morata on Skyn lähteiden mukaan lähellä siirtoa Atlético Madridiin. Morata mielii takaisin kotikaupunkiinsa. Hänet tunnetaan paremmin Real Madridin riveistä, mutta Morata pelasi myös Atléticossa 14-vuotiaaksi saakka.

Moratan sopimus Chelsean kanssa ulottuu vuoteen 2022, mutta lainan sijaan Chelsea haluaa mieluummin myydä miehen pysyvällä siirrolla. Morata siirtyi Lontooseen kesällä 2017 noin 67 miljoonan euron siirtosummalla – silloisella Chelsean ennätyshinnalla. Nyt seura haluaisi summasta edes osan takaisin. Chelsean toiveissa arvellaan olevan noin 50 miljoonan euron siirtokorvaus.

Se, saadaanko 26-vuotiaan Moratan kauppa maaliin, riippuu keskeisesti siitä, onnistuuko Chelsea hankkimaan miehelle mieluisan korvaajan. Tässä kohtaa kuvaan astuu 31-vuotias argentiinalainen Gonzalo Higuaín.

[readmore from=Chelsea]

Higuaín pelaa parhaillaan AC Milanissa lainalla Juventuksesta, mutta Chelsea on toiveikas sen suhteen, että se saisi ”Pipitan” loppukauden lainalle. Skyn mukaan sopuun on jo päästy. Lainaa voitaisiin jatkaa kattamaan myös seuraava kausi, mikäli tietyt ehdot täyttyvät.

Higuaín on tehnyt tällä kaudella AC Milanille kaikissa kilpailuissa 22 ottelussa kahdeksan maalia. Verrattain märkä ruuti on poikinut melko tavalla kritiikkiä Higuaínia kohtaan, mutta Chelsea-luotsi Maurizio Sarri luottaa siihen, että tietää, mitä saa. Higuaín ja Sarri viettivät kauden 2015-2016 yhdessä Napolissa, ja tuolloin Higuaín voitti Serie A:n maalikuninkuuden tykitettyään 35 ottelussa peräti 36 maalia.