Osaa elannostaan jalkapallokommentaattorina ansaitseva Gary Neville ymmärtää, mistä Chelsea-manageri Maurizio Sarrin pelaajaryöpytyksessä lauantain Arsenal-tappion jälkeen oli kyse. Italialainen puhui ottelun jälkeisen pressissä äidinkielellään, ja antoi hyvin suorin sanoin ymmärtää, mitä mieltä oli joukkueensa esityksestä.

– Sarri tietää, että kenkää tulee puolentoista tai kahden vuoden sisään. Se on Chelseassa väistämätöntä. Hän voi yhtä hyvin puhua suunsa puhtaaksi ensimmäisen puolen vuoden aikana, Neville sanoo podcastissaan.

– Chelsean kopissa voidaan kääntää hanat joko auki tai kiinni, sellaista siellä on ollut jo vuosia. Sarri taas ehkä tuntee kokeneena valmentajana, ettei hänen tarvitse sietää tätä.

Sarri läksytti pelaajiaan suorasukaisesti, ja Neville näkee tämän olevan yleistyvä trendi.

– Normaalisti en hyväksyisi tuollaista pelaajien ryöpytystä, mutta uskon, että tästä tyylistä on tulossa normi viiden, kymmenen vuoden sisään.

Kyse on kontrollista, siitä, kenen ehdoilla joukkueet toimivat.

– Kun managereilla on kausiensa alussa vielä sananvaltaa ja kontrollia joukkueeseen, heidän on hyödynnettävä sitä. Chelseassa se ei ole helppoa; viimeisten 10-15 vuoden aikana pelaajilla on siellä ollut valta erottaa managereita.

Neville sanoo muistavansa päivän, jona ymmärsi mihin suuntaan pöydät Bluesissa olivat kääntyneet, ja kertaa vuoden 2012 tappiollista Napoli-ottelua. Tämä oli yksi niistä käännekohdista, jotka johtivat silloisen manageri Andre Villas-Boasin potkuihin.

Ottelun alla valmentaja oli jättänyt sivuun muiden muassa Frank Lampardin, Michael Essienin ja Ashley Colen.

– Kommentoin peliä Skylle, ja pelaajien agentit soittelivat toimittajille. Mietin tuolloin että nyt manageri on menettänyt kontrollin. Olin Man Unitedissa rauhallisemman periodin aikana, eivätkä agentit silloin todellakaan soitelleen toimittajille, kertoakseen mitä on tapahtumassa. Mutta Chelseassa vain on toimittu näin jo pitkään.