Yksi viime päivien puhutuimmista jalkapalloilijoista on ollut Chelsean maalivahti Kepa Arrizabalaga. Kepa kieltäytyi tulemasta vaihtoon Liigacupin finaalin loppuhetkillä ja kyseenalaisti siten valmentaja Maurizio Sarrin auktoriteetin.

Chelsea mätkäisi Kepalle tuntuvat sakot ja Sarri penkitti espanjalaisen keskiviikon Tottenham-ottelussa. Kakkosvahti Willy Caballero piti nollan, vaikkei joutunutkaan kertaakaan torjumaan Chelsean 2-0 -voitossa. Pelin jälkeen Sarri riensi kuitenkin pian kertomaan, että Kepa on jatkossakin joukkueen ykköstorjuja.

Myös joukkueen sisältä viestitään, että asia on nyt kunnossa, eikä pukukoppi ole jakautunut Kepan ja Sarrin välisen skisman myötä.

– Tällä viikolla on puhuttu kaikenlaista. Tietysti se aiheuttaa pientä epätasapainoa, mutta totuus on, että joukkue pukukopissa on yhtenäinen, Kepan maanmies Pedro vastasi ESPN:lle.

– Emme ole antaneet puheille juurikaan painoarvoa. Viime kädessä se on tärkeintä. Keskitymme tekemään parhaamme joka pelissä kolmen pisteen saamiseksi, koska kaikki loppukauden pelit ovat meille loppuotteluita taistelussa paikasta neljän parhaan joukossa.

– Olemme puhuneet keskenämme pukukopissa. Olemme jutelleet myös Willyn ja valmentajan kanssa. Tosiasia on, että kaikki ongelmat on nyt ratkottu, ja se oli vain pieni selkkaus eikä mikään vakava ongelma.

– Tällaisesta voi aina ottaa oppia. Olemme Kepan, Willyn ja managerin takana. Tätä polkua meidän täytyy seurata. Nyt meidän pitää valmistautua seuraavaan peliin Fulhamia vastaan, koska se on taas uusi finaali, Pedro lataa.

– Sarrin tukena olemme olleet koko ajan. Sarrin piti tehdä päätös Kepan suhteen. Hän teki niin ja kunnioitamme häntä, sillä olemme aina kunnioittaneet kaikki managereja.

37-vuotias Willy Caballero joutui pettymään Liigacupin finaalissa karvaasti. Hän luuli jo pääsevänsä kentälle rankkarikisaa varten entistä joukkuettaan Manchester Cityä vastaan, kunnes Kepan uppiniskaisuus pakotti konkarin kentän laidalta takaisin penkille. Huhujen mukaan Kepa olisi provosoinut Caballeroa jälkikäteen myös pukukopissa omaa paremmuuttaan korostaen, mutta argentiinalaisvahti vakuutti, ettei hampaankolossa ole mitään.

– Olen tyytyväinen, että sain pelata ja pidin nollan, Caballero sanoi BT Sportille.

– Puhuimme siitä, mitä äskettäin tapahtui. Hyvät uutiset ovat, ettei sillä ole väliä. Kepa oli tänään fantastinen kannustaessaan minua. Hän on oppinut, me olemme oppineet, ja me kehitymme joukkueena.