Chelsealla oli sunnuntaina tilaisuus nousta Valioliigan nelosen Arsenalin kanssa tasapisteisiin, mutta tavoite ei toteutunut, vaan Chelsea kärsi Evertonille vieraskentällä 0-2 -tappion. Peli näytti näennäisesti hyvältä vielä etenkin avausjaksolla, mutta maaleja Chelsea ei aikaiseksi saanut – eikä ollut kovin usein lähelläkään.

Sky Sportsin asiantuntija Graeme Souness suhtautuukin hyvin skeptisesti Chelsean menestysmahdollisuuksiin lähivuosina. Seura on voittanut 15 pokaalia Roman Abramovichin ostettua sen vuonna 2003, mutta lähitulevaisuutta mutkistaa jo yksin FIFA:n langettama siirtokieltokin.

– Chelsealla on edessään vaikeita aikoja. En usko heidän voittavan pokaaleita lähitulevaisuudessa, Souness vakuuttaa.

Takavuosien skottisuuruus arvelee vaisujen tulevaisuudennäkymien vaikuttavan myös Chelsean johtotähti Eden Hazardin mahdolliseen lähtöpäätökseen.

– Hazard on yksi maailman parhaista pelaajista. Hän varmaan tiedostaa olevansa uransa huipulla ja haluaa voittaa isoja palkintoja. Onnistuuko se Chelseassa? En usko.

– Chelsealla näyttää olevan vaikeuksia mahtua neljän parhaan joukkoon. Chelsean on tehtävä iso päätös: rahastaako Hazardilla vai päästääkö hänet ilmaiseksi 15 kuukauden päästä?

Souness antoi rajusti sapiskaa Chelsean tehottomalle pyörittelylle Goodison Parkilla.

– Chelsea saa minut tyrmistymään. Heistä saisi varmasti loistavan viiden miehen pienpelijoukkueen, mutta katsokaa tilastoja. Heillä on kaksi kolmaosaa pallonhallinnasta, he hallitsevat peliä, koskevat palloon tuplasti enemmän, ja häviävät 0-2.

– Jos pitää palloa noin paljon, niin missä sitä pidetään? Keskiviivalla ja omalla kenttäpuoliskolla. Siten he pelaavat. He ovat kuin viiden miehen joukkue.

[readmore from=Chelsea]

– Jos Eden Hazardia ei lasketa, niin mistä uhka tulee? Heidän keskikentällään on N’Golo Kanté, joka on mahtava pelaaja, mutta ei tee juurikaan maaleja, Jorginho, jolla on kaksi maalia tällä kaudella sekä Ross Barkley. He eivät saa maaleja. Yhdistelmä on täysin pielessä.

– Jos peluuttaa itsepintaisesti Jorginhoa, joka on kelpo pelaaja, mutta ei mikään maalipyssy, niin sitten maaliahneita pelaajia tarvitaan hänen molemmille puolilleen. Ei voi vain luottaa siihen, että Hazard tekee maalit viikosta toiseen. Silloin häneltä vaaditaan liikaa. Maalintekovastuuta pitää jakaa.

– Kyse ei ole vain tästä päivästä, vaan sellainen Chelsea on. Siksi näyttää siltä, etteivät he pääse neljän parhaan joukkoon, Souness ennustaa.