Valioliigassa neljän parhaan joukkoon sijoittumista yhä tavoitteleva Chelsea pelaa viikonlopun valioliigaottelunsa kotona Wolverhamptonia vastaan. Joukkueet olivat ennen viikonloppua peräkkäisillä sijoilla.

– Tämähän on peli, jonka Chelsea kohelsi vieraissa. Se oli aikamoinen esitys. Chelsea on kaikkien näiden ”Sillan” teatteriesitysten jälkeen ottanut kaksi tärkeää voittoa. Gonzalo Higuaín on osunut, mikä on myös tärkeää, koska siksi hänet hankittiin, aloittaa Viasatin jalkapalloasiantuntija Pasi Rautiainen ottelun ruotimisen Valioliiga.comille.

Chelsea on saanut kahden tärkeän tappion jälkeen taas kurssiaan käännettyä. Sen jälkeen, kun Manchester City murskasi sen Valioliigassa 6-0 ja voitti myös Liigacupin finaalin, on Chelsea voittanut liigassa Tottenhamin ja Fulhamin.

– Tämä kuuluu sarjaan, että näyttää siltä, että taloon on palannut – en sano, että kuri järjestys, koska siihen en tuossa paikassa usko – vaan ainakin kahden viime tuloksen myötä se valtavan hirmumyrskyn edellä oleva tyyni ilma. Tämä on kuitenkin vasta alkua rauhoittumiselle. Tuloksia vaaditaan ja niitä pitää hakea. Wolves-peli on ilman muuta sellainen, joka Chelsean on ilman muuta taas kerran voitettava, jotta minimitavoite, eli neljän joukkoon pääseminen, täyttyisi, Rautiainen sanoo.

– Pelillisesti viime liigapelissä Fulhamia vastaan oli paljon hyvää. Kuumina hetkinä, jolloin Fulham teki tiettyjä asioita hyvin, ei Chelsea tehnyt suuria virheitä. He pystyivät iskemään Fulhamin hyvinä hetkinä vastaan. Wolves on eri luokan joukkue kuin Fulham, ja se on taas testi Chelsealle. Onko tyyneys ja rauhallisuus sieltä hirmumyrskyn merkeistä palannut, vai onko tämä taas hetkittäistä. Chelsea on mittaripaikan edessä.

Pariin kertaan Rautiaisen mainitsemat myrskyisät tapahtumat ovat luonnollisesti liigacupin viime hetket, kun maalivahti Kepa kieltäytyi vaihtoon tulemisesta. Rautiainen näkee, että manageri Maurizio Sarrin auktoriteetti ei kuitenkaan ole niistä toipunut, eikä välttämättä toivukaan.

– En tiedä, pystyykö Sarri ravistamaan sitä niskastaan koskaan sitä, mitä cupin finaalissa tapahtui, mitä hänelle tehtiin ja millainen maine siitä hänelle jää,. Se oli ennennäkemäntöntä. En ole eläissäni nähnyt sellaista finaalisarjaa, ja minulla on tunne, että se jää aina roikkumaan Sarrin turkkiin, hän arvelee.

[readmore from=Chelsea]

Wolverhampton palasi viime kierroksella voittokantaan kaadettuaan kotonaan Cardiffin 2-0. Sitä ennen se pelasi kolme ottelua ilman voittoa.

Chelsea-Wolverhampton nähdään sunnuntain Viasatin valioliigastudion ensimmäisenä otteluna. Studio käynnistyy heti Liverpool-Burnley -ottelun jälkeen ja ottelu alkaa kello 16.05.

Ottelu on nähtävissä myös Viaplay-suoratoistopalvelussa.