Chelsea on tukalassa tilanteessa. Lontoolaisseuraa on rankaistu kahden siirtoikkunan mittaisella siirtokiellolla rikottuaan nuorten pelaajien hankkimissääntöjä.

Chelsea toivoo yhä lykkäävänsä rangaistusta, mutta kolme viikkoa sitten FIFA kieltäytyi pannan jäädyttämisestä valituksen käsittelemisen ajaksi. Seuran on siis valmistauduttava jo pahimpaan.

Jos Chelsea epäonnistuu siirtopannan siirtämisessä, heidän on käännyttävä massiivisen 41 pelaajan laina-armeijansa puoleen.

Kaikki heistä eivät kuitenkaan tule murtautumaan sinipaitojen ykkösmiehistöön, joten olemmekin listanneet viisi lainapelaajaa, joille Chelsean tulisi ainakin harkita (mahdollisesti uuden) tilaisuuden antamista.

Kurt Zouma
Lainalla Evertonissa

Kaudella 2015/16 Kurt Zouma nousi Chelsean avaintoppariksi John Terryn vierelle. Hänen kamala polvivammansa kauden toisella puoliskolla oli kuitenkin suuri takaisku nuoren ranskalaispelaajan Chelsea-uralle.

Antonio Conten saavuttua Stamford Bridgelle Zouman oli hankala murtautua takaisin joukkueen avauskokoonpanoon, mikä veikin hänet lainalle Stoke Cityyn. Tällä kaudella hän on ollut loistava Evertonin puolustuksessa.

David Luizin ja Gary Cahillin sopimukset Chelseassa tulevat päätökseen ensi kesänä, joten Zoumalla on varmasti erinomainen mahdollisuus taistella avauspaikasta Antonio Rüdigerin ja Andreas Christensenin kanssa ensi kaudella.

Kurt Zouma oik. (Kuva: Getty Images)

Mason Mount
Lainalla Derby Countyssa

Frank Lampardin alaisuudessa loistanut Mason Mount on yksi jännittävimmistä lainapelaajista koko maassa. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja on ollut loistava Englannin Mestaruussarjassa ja ansaitsikin itselleen kutsun Englannin maajoukkueeseen viime lokakuussa.

Jopa Chelsean apuvalmentaja Gianfranco Zola myönsi Mountin olevan pelaaja heidän tarpeilleensa. 20-vuotiaalla pallotaiturilla on varmasti mahdollisuudet nousta yhdeksi Maurizio Sarrin kolmesta keskikenttäpelaajasta, jos italialaismanageri malttaa vain käyttää häntä.

Mason Mount (Kuva: Getty Images)

Reece James
Lainalla Wigan Athleticissa

Kapteeninnauhaa kantanut oikea laitapuolustaja César Azpilicueta ei ole ollut parhaimmillaan tällä kaudella. Davide Zappacostakaan ei näytä taistelevan paikasta joukkueen avauksessa, mikä avaakin oven Wiganissa loistaneelle Reece Jamesille.

18-vuotias laitapuolustaja pelaa tietysti hieman alemmalla sarjatasolla, mutta hän on suoriutunut Wiganissa suurenmoisesti. James nimettiinkin tällä viikolla julkaistuun Mestaruussarjan kauden joukkueeseen.

Chelsean kannattaisi vähintäänkin harkita Zappacostan myymistä ja Jamesin nostamista joukkueen ykkösmiehistöön ensi kaudella.

Reece James oik. (Kuva: Getty Images)

Michy Batshuayi
Lainalla Crystal Palacessa

Michy Batshuayin kausi on ollut hyvinkin kaksijakoinen. Kauden ensimmäinen puolisko oli belgialaishyökkääjän osalta täysi farssi. Batshuayi onnistui tekemään Valenciassa vain yhden maalin 15 sarjaottelussa. Espanjalaisseura lähetti hänet tammikuussa matkoihinsa.

Crystal Palace nappasi Batshuayin tammikuun siirtoikkunan viime hetkillä, eikä Kotkat ole varmasti katuneet päätöstään jälkeenpäin. Batshuayi on tehnyt nyt kolme maalia kuudessa avauksessa Palacen paidassa, syöttäen lisäksi yhden.

Jos lainakärki Gonzalo Higuaín ei jää Chelseaan ja Atlético Madrid päättää sitoa Álvaro Moratan pysyvästi joukkueeseensa, Olivier Giroud jäisi seuran ainoaksi kärkimieheksi. Tulisiko Batshuayille vihdoin ja viimein antaa tilaisuus Chelsean ykköskärkenä?

Michy Batshuayi (Kuva: Getty Images)

Tammy Abraham
Lainalla Aston Villassa

Jos Tammy Abraham saa tilaisuuden osoittaa taitonsa Maurizio Sarrille ensi kesän pre-seasonilla, voi nuori englantilaiskärki saada vihdoin ja viimein tilaisuuden Chelsean ykkösmiehistössä.

Abraham on kilpaillut koko kauden Teemu Pukin rinnalla Mestaruussarjan maalikuninkuudesta, paukuttaen jo 21 maalia Aston Villassa.

Vasta 21-vuotias maalipyssy on kertonut haluavansa tilaisuuden Chelsean ykkösmiehistössä ja toivon mukaan hän sen myös saa.

Tammy Abraham. (Kuva: Getty Images)

Entä Pulisic ja Bakayoko?

Chelsea on myös vahvistanut rivejään 20-vuotiaalla laitahyökkääjällä Christian Pulisicilla. Lontoolaisjoukkue hankki Amerikan teinisensaation tammikuussa, mutta lainasi hänet takaisin saksalaisseuraan loppukaudeksi.

Pulisic tulee varmasti saamaan paljon vastuuta Chelseassa, jos hän pystyy sopeutumaan Valioliigaan nopeasti ensi kaudella. Eden Hazardin, Pedron, Willianin ja Callum Hudson-Odoin kyseenalaiset tulevaisuuden suunnitelmat tulevat kuitenkin vaikuttamaan paljolti hänen rooliinsa.

Tiémoue Bakayoko on ollut myös erityisen vahvassa roolissa AC Milanissa. Hän on ollut Italian pelikentillä jopa niin hyvä, että Milan haluaisi hankkia ranskalaispelaajan pysyvästi. Bakayoko on myös kertonut halustaan jäädä San Sirolle.

Vaikka Chelsea haluaisikin tuoda Bakayokon takaisin, Maurizio Sarri ei todennäköisesti näe häntä sopivana pelaajana kolmen keskikenttäpelaajan ryhmityksessä.

Eetu Ikola
Twitter: @eetuikola