Menestyvät Chelsea-lupaukset lainaseuroissa: Tämä kolmikko ansaitsee ensi kaudella mahdollisuuden

© Kuva: Getty Images

Chelsealle on tulossa kesästä voimaan siirtokielto. Kielto estää hankinnat seuraavan kahden ikkunan aikana.

Kiellon myötä Chelsea joutuu uusien vahvistukseen sijaan suuntaamaan katseita nykyisiin muihin seuroihin. Tässä kolme mahdollista nuorta pelaajaa, jotka voisivat ansaita mahdollisuuden edustusmiehistössä.

Mason Mount (Derby)

Vasta 20-vuotias Mount on pelannut Chelsea-ikoni Frank Lampardin opeissa erinomaisen kauden. Hyökkäävä keskikenttäpelaaja kasvatti viikonlopun hattutempullaan Boltonia vastaan kauden maalisaldonsa kahdeksaan.

Vain 30 ottelua loukkaantumisen vuoksi tällä kaudella pelannut Mount kutsuttiin lokakuussa myös ensimmäistä kertaa Englannin maajoukkueeseen. Erikoistilanteissa vahva keskikenttäpelaaja voisi tarjota myös Chelsean edustukseen Lampardin kaltaisen kaukolaukauspelotteen.

Reece James (Wigan)

Jamesin vastuu Mestaruussarjajoukkue Wiganissa on ollut 19-vuotiaalle pojalle valtavaa. Työteliäs laitapuolustaja on urakoinut kaikki 42 sarjaottelua ja avannut niistä 41.

James viimeisteli sunnuntaina Norwichia vastaan kauden kolmannen maalinsa. Maalisyöttöjä on kertynyt saman verran. Nuorukainen tarjoaa modernin laitapuolustajan tavoin keskitystaitoja ylospäin pelaamiseen.

James voi pelata myös keskikentän pohjalla. Chelseassa lupaava englantilainen voisi tarjota oikean laitapuolustajan paikalle Cesár Azpilicuetalle rotaatiovaihtoehdon.

Tammy Abraham (Aston Villa)

Toisin kuin James ja Mount, Abrahamilta löytyy jo ennestään Valioliigasta kokemusta. 21-vuotias englantilaishyökkääjä pelasi kaksi liigaottelua Chelsean edustuksessa vuonna 2016. Abraham sai myös pääsarjakokemusta viime kauden Swansea-lainaltaan.

Vaikka Mestaruussarjan maalipörssiä on hallinnut Teemu Pukki, myös Abraham on kuulunut liigan hyökkääjien kärkikastiin. Maaleja on syntynyt 36 otteluun komeat 24 kappaletta.

Chelsea ei ole löytänyt tällä kaudella tasaista viimeistelijää kärkeen. Vireongelmainen Álvaro Morata lainattiin tammikuussa Atlético Madridiin. Samalla Juventuksesta kevätlainalle tullut Gonzalo Higuáinista on jäänyt veltostunut kuva. 10 otteluun on kertynyt vasta kolme maalia, eikä argentiinalaisen työmääräkään joukkueen eteen ole ollut toivotulla tasolla.

Moratan ja Higuáinin lisäksi Olivier Giroud’n sopimus on päättymässä kesällä, eikä jatkosta ole takuuta. Rako näytönpaikkaan olisi siis Abrahamille tarjolla.

Joni Ahokas
Twitter: @AhokasJoni