Chelsea on antanut kannattajalleen elinikäisen porttikiellon otteluihinsa, johtuen tämän viime joulukuussa Stamford Bridgellä esittämästä käytöksestä.

Loppuiäkseen poissa pysyväksi määrätty oli seuran mukaan käyttänyt rasistisesti loukkaavaa kieltä Manchester Cityn Raheem Sterlingiä kohtaan.

Samalla viisi muuta Blues-kannattajaa sai määräaikaisen porttikiellon loukkaavasta kielenkäytöstä ja uhkaavasta sekä aggressiivisesta käyttäytymisestä.

Aiheesta suoritettiin myös poliisitutkinta, mutta syyttäjänvirasto ei katsonut saaneensa riittäviä näyttöjä rikossyytteen nostamiseksi. Chelsea viivytti omaa päätöstään, odottaakseen poliisitutkinnan valmistumista.

– Seura kunnioittaa oikeuden päätöstä. Meidän omana tehtävänämme ei kuitenkaan ollut päättää asiasta rikosoikeudellisin perustein, vaan totesimme henkilöiden rikkoneen lipunmyyntisääntöjämme, sanottiin Chelsean tiedotteessa asiasta.

Seura pyysi asianomaisilta vastineet tilanteesta, tutki videotallenteita, pyysi lausuntoja mahdollisilta todistajilta, ja käytti huuliltalukijan apua.

– Nämä henkilöt rikkoivat sopivuuden rajat. Chelsea tuomitsee kaiken syrjivän käytöksen, ja tulee myös jatkossa noudattamaan nollatoleranssia kaiken rasistisen toiminnan suhteen.

Lähde: BBC