Lauantai-iltana Turf Moorilla nähtiin vauhdikas ja hyvätasoinen kuuden maalin ottelu Burnleyn ja Chelsean välillä. Lopputuloksena Chelsea haki vieraskentältä kauden kuudennen voittonsa Valioliigassa ja nousi tasapisteisiin sarjassa kolmantena olevan Leicesterin kanssa. Kettujen maaliero on silti täysin ylivertainen perjantaisen 9-0 -voiton seurauksena. Chelsea on joka tapauksessa yksi Englannin hyvävireisimmistä ryhmistä, sillä voitto oli sille jo seitsemäs peräkkäinen kaikissa kilpailuissa.

Pelin kahdeksannella minuutilla säikähdettiin, kun Chelsean toppari Kurt Zouma menetti tasapainonsa ja lensi päin mainosaitaa lyöden päänsä. Zouma pystyi kuitenkin onneksi jatkamaan peliä.

Avausmaali nähtiin 21. minuutilla. Christian Pulisic riisti keskialueella pallon Matthew Lowtonilta ja rynni maalipaikkaan. Lopuksi yhdysvaltalainen laukoi pallon Ben Meen jalkojen välistä Burnleyn maaliin. Maali oli 21-vuotiaan Pulisicin ensimmäinen maali Valioliigassa.

1 - Christian Pulisic is the first player from the USA to score for @ChelseaFC in the Premier League. The Blues have now had players from 36 different nations score for them in the competition (excluding own goals). Global. #BURCHE

Chelsea FC

@ChelseaFC
Austin enjoyed that one! 🙌

#BURCHE

Chelsea FC USA

@ChelseaFCinUSA
CHRISTIAN PULISIC SCORES HIS FIRST GOAL FOR CHELSEA AND AMERICA GOES NUTS 🇺🇸🇺🇸🇺🇸

Burnley rakensi oivan paikan tasoitukseen vain neljä minuuttia myöhemmin. Erik Pieters laukoi tulisesti, mutta Chelsea-vahti Kepa venyi hienoon torjuntaan, vaikka pallo muutti matkalla suuntaakin.

Kotijoukkue rakenteli Chelsean johtomaalin jälkeen muitakin hyviä tilanteita. Parhaan tekopaikan sai Ashley Barnes, joka kuitenkin puski vapaasta paikasta ohi maalin.

39. minuutilla Tammy Abrahamin hyvä veto painui vain pari metriä maalin ohi, mutta odotti Burnleyta kuitenkin vielä yksi kylmä suihku ennen taukoa ja hengen vetämistä. Jälleen asialla oli Christian Pulisic. Tilanne lähti rakentumaan James Tarkowskin keskialueen harhasyötöstä ja jälleen Pulisicin nopeus oli Burnleylle liikaa. Maaliin Pulisicin veto painui puolustajan kautta.

Toisella puoliajalla Ashley Barnes ehti jälleen hassata yhden maalipaikan, mutta sitten iski taas Pulisic. Chelsea sai kulmapotkun 56. minuutilla. Itse kulmurin Burnleyn puolustus blokkasi, mutta jatkopallosta Mason Mount lähetti maalille mainion keskityksen ja yhdysvaltalainen puski taitavasti pallon verkkoon. Nuori jenkki eli satumaista iltaa, sillä hattutemppu oli Pulisicin koko uran ensimmäinen.

Jake Entwistle

@JakeEntwistle
Christian Pulisic is the first player to score a perfect Premier League hat-trick since Sergio Agüero in January 2018.

✔️ Left foot
✔️ Right foot
✔️ Header

Pulisic perfection.

2 - Christian Pulisic is only the second American player to score a @premierleague hat-trick, after Clint Dempsey for Fulham against Newcastle in January 2012. Pie. #BURCHE

Vain kaksi minuuttia edellisestä taululle muutettiin tilanteeksi jo 4-0. Tammy Abraham löysi rangaistusalueen reunamilta Willianin. Brasilialainen hämäsi vastustajaansa askelharhautuksella ja ampui pallon tarkasti alakulmaan.

Hieman myöhemmin kotijoukkueen Jay Rodriguez oli karata maalintekoon, mutta nyt nähtiin puolustuspäässä hienoa taituruutta. Kaksinkamppailun hävinnyt Fikayo Tomori spurttasi kiireesti Rodriguezin perään ja ehti juuri pallon tielle, kun Rodriguez oli laukaisemassa.

Eikä Tomori ollut Bluesin ainoa puolustussankari. Ashley Westwood ja Dwight McNeil pääsivät laukomaan kahdesti peräkkäin, mutta juuri kentälle tullut Reece James blokkasi molemmat kudit.

76. minuutilla Chelsea oli lähellä saada rankkarin, mutta erotuomari Michael Oliver tarkistutti tilanteen videolta. Lopputulemana oli, ettei palloa viety pilkulle, vaan vaihdosta sisään tullut Callum Hudson-Odoi sai sukeltamisesta varoituksen. Kontakti oli aivan liian kevyt siihen nähden, miten Hudson-Odoi heittäytyi nurmen pintaan.

Illan viimeisistä maaleista vastasi kotijoukkue Burnley. Hyökkäys käynnistyi oman kenttäpuoliskon pallonriiston jälkeen, ja päättyi Jay Rodriguezin ennakkoluulottomaan ratkaisuun. Rodriguezilla oli tilaa, ja mies päätti kiskaista 25 metristä upean pommin aivan yläriman alle.

Eikä kiri jäänyt tähänkään, vaan kolme minuuttia myöhemmin, 89. minuutilla Burnley teki vielä toisen. Nyt maalia tuuletti Dwight McNeil, jonka kuti painui Chelsea-puolustajan kautta maaliin. Pisteitä maalit eivät neljän maalin takaa-ajoasemasta johtuen tuoneet, mutta ainakin Burnleyn kotiyleisö sai vähän loppuhetkillä vielä innostua.

Jos Clarets olisi ollut avausjakson tekopaikoissaan vähän kliinisempi, olisi pelistä voinutkin muodostua tasainen. Nyt Chelsean paremmuudesta ei kuitenkaan jäänyt epäselvyyttä, ja fiilis on ryhmässä varmasti korkealla mainioiden tulosten myötä. Kesällä Chelseaan Dortmundista siirtynyt Pulisic nousi otsikoihin ja muistaa illan varmasti pitkään. Pulisicia lukuun ottamatta hankinnat olivatkin kesällä harvassa Chelsean siirtokiellon takia, mutta Pulisicin siirrosta oli ehditty sopia jo tammikuun siirtoikkunassa.