Mestarien liigan H-lohkossa lähdettiin viidennelle ottelukierrokselle erittäin jännittävässä tilanteessa. Sekä Ajax, Chelsea että Valencia olivat haalineet kasaan seitsemän pistettä ja kamppailivat rinta rinnan jatkopaikoista. Ottelu Valencia-Chelsea tarjosikin loistavaa alkuillan viihdettä, vauhtia koko rahan edestä ja kaiken kukkuraksi säilytti jännityksen jatkopaikoista vielä joulukuulle.

Ottelun ensimmäistä puoliaikaa hallitsi pitkään kotijoukkue Valencia. Uruguaylaishyökkääjä Maxi Goméz sai avausjaksolla kaksi loistavaa tekopaikkaa, mutta kummallakin kerralla Chelsea sai huokaista helpotuksesta.

Ensimmäiseen tilanteeseen Goméz sai hienon syötön Dani Parejolta, mutta hyökkääjän askelmerkit eivät osuneet kohdalleen ja hän ei osunut edes palloon. Toinenkin Gomézin maalipaikka näytti erinomaiselta, mutta sen päätymiseen kulmapotkuksi oma ansionsa oli myös Chelsea-vahti Kepa Arrizabalagalla.

40. peliminuutilla Chelsean verkko kuitenkin soi. Rodrigo keskitti hienosti oikealta ja Carlos Soler jatkoi pallon lähietäisyydeltä maaliin.

Tästä ei kuitenkaan kulunut kuin minuutti, kun Chelsea vastasi. Pallo pomppi ruuhkasta rankkarialueen taakse Mateo Kovacicille. Kroaatti otti hyvin haltuun ja ampui tarkasti alanurkkaan Chelsea-uransa ensimmäisen maalin.

1 - Mateo Kovacic has scored his first goal in 122 appearances across all club competitions, netting his first goal for Chelsea on his 71st appearance, and with his 45th shot. Thirsty. #UCL

Ottelussa kolaroitiin useaan kertaan rajusti ja päät kolisivat yhteen. Pahimman tällin sai kuitenkin hetkeä ennen ensimmäisen puoliajan loppua Tammy Abraham, joka kannettiin lopulta paareilla pukusuojaan. Hyökkääjä sai kovan tärskyn kylkeensä.

Toinen puoliaika

Jos oli ensimmäisellä puoliajalla kova vauhti ja tohina, niin toisella jaksolla meno vain parani. Johtoon Chelsea karkasi, kun pelattiin pelin 50. minuuttia. Christian Pulisic onnistui maalin edustalta, mutta suoralta kädeltä ei Chelsea vielä maalia juhlinut. Tilanne tarkistettiin videolta, ja Chelsea välttyi paitsiolta senttien turvin. Taululle 1-2, ja kaupan päälle Valencian Ezequiel Garaylle vielä pelikiellon tuonut varoitus purnauksesta.

Varttitunti myöhemmin Valencia sai oivan paikan tasoitukseen, kun Jorginho lanasi rangaistusalueella isäntien José Gayán. Rankkaria vetämään asettui kapteeni Parejo, mutta Kepa esitti hienon torjunnan ja piti vieraat johtoasemassa. Parejo on missanut kolme neljästä rankkaristaan Mestarien liigassa.

Lopulta tasoitusmaali näki päivänvalon, kun pelattin 82. minuuttia. Tanskalainen Daniel Wass nousi oikealta laidalta ja keskityksen sijaan pommitti pallon takatolpan kautta verkkoon – yrittipä sitä tai ei. Kepan laukaus yllätti täydellisesti.

Lisäajan kuudennella minuutilla Gaya järjesteli Valencialle loistavan sauman voittomaalin tekoon, mutta Rodrigo ei onnistunut tyhjän maalin edessä, vaan suti ohi maalin.

Sekä Wass että Pulisic tekivät tänään ensimmäisen maalinsa Mestarien liigassa, ja Mateo Kovacic siis ensimmäisensä Chelsean paidassa. Lopputulos 2-2 merkitsee sitä, että päätöskierroksesta tulee H-lohkossa erittäin jännittävä.

Laskutoimitukset ovat monimutkaisia, mutta vaikuttaa siltä, että koko H-lohkon kärkikolmikolla on jatkopaikka joulukuussa omissa käsissään. Valencia menee jatkoon (ja lohkovoittoon), jos se voittaa vieraissa Ajaxin. Ajaxille riittää jatkopaikkaan tasapelikin, jos se voittaa tänään iltaottelussa Lillen. Ja myös Chelsealle voitto kotikentällä Lillestä tulee riittämään jatkoon. Hieno huipennus lohkolle luvassa.

Juttua muokattu 27.11. kello 22.30. Ottelu pelattiin luonnollisesti Valenciassa, eikä Stamford Bridgellä, kuten otsikossa virheellisesti luki. Pahoittelemme lapsusta.