Chelsean taival Mestarien liigan pudotuspeleissä alkaa tänään, tiistaina, kun se isännöi saksalaista Bayern Müncheniä Stamford Bridgellä.

Ottelu alkaa kello 22.00, ja sen näyttävät suorana C More Sport 2 ja suoratoistopalvelu C More. Toinen osaottelu pelataan Münchenissä 18. maaliskuuta.

Frank Lampardin valmentama lontoolaisjoukko lähtee illan otteluun altavastaajana. Bayern München pelasi kilpailun historian parhaan lohkovaiheen, kun se voitti kaikki kuusi otteluaan yhteismaalein 24-5. Ainoastaan kuusi joukkuetta oli onnistunut voittamaan sitä ennen kaikki lohkopelinsä, mutta yksikään noista joukkueista ei lopulta päässyt nostamaan mestaruuskannua.

Chelsea tuli lohkossaan toiseksi jääden vain keskinäisten pelien vertailussa Valencian taakse. Sekä Chelsea että Bayern väläyttelivät lohkovaiheessa erikoistilanneosaamistaan iskemällä niistä viisi maalia, enemmän kuin mikään muu seura.

Bayern ja Chelsea ottivat viimeksi yhteen Mestarien liigassa vuoden 2012 loppuottelussa, joka pelattiin müncheniläisten kotistadionilla Allianz Arenalla. Thomas Müller vei tuolloin saksalaiset johtoon 83. minuutilla, mutta Didier Drogba iski tasoitusmaalin viisi minuuttia myöhemmin. Jatkoajalla ei enempää osumia nähty, joten vuorossa oli rangaistuspotkukilpailu, joka päättyi Chelsean hyväksi 4-3. Lampard toimitti oman pilkkunsa sisään Chelsean kolmantena vetäjänä.

Frank Lampard ja muut Chelsean pelaajat seurasivat hermostuneena rangaistuspotkukilpailun etenemistä vuoden 2012 loppuottelussa. Kuva: Getty Images

Joukkueiden neljä edellistä keskinäistä kohtaamista ovat olleet maalijuhlia, sillä osumia on nähty keskimäärin 4,25 per ottelu.

Chelsea on joutunut valmistautumaan illan otteluun ilman loukkaantuneita Christian Pulišićia, N’Golo Kantéa ja Callum Hudson-Odoita, joka on kuitenkin palaamassa joukkueharjoituksiin lähipäivinä. Lontoolaisten sairastuvalta kuuluu myös hyviä uutisia, sillä Pedro Rodríguez ja Ruben Loftus-Cheek ovat jälleen Lampardin käytettävissä.

Bayernin merkittävät poissaolijat ovat pitkäaikaispotilas Niklas Süle ja nilkkavammasta kärsivä Ivan Perišić. Puolustuspään monitoimimies Javi Martínez saattaa palata loukkaantumishuoliensa jälkeen täksi illaksi müncheniläisten kokoonpanoon.

– Bayernin joukkue on täynnä mahtavia pelaajia, joten huomisesta tulee haastava ottelu, mutta se on normaalia Mestarien liigassa tässä vaiheessa, kommentoi Chelsean keskikenttäpelaaja Mateo Kovačić maanantain lehdistötilaisuudessa.

– Meillä on hyvä joukkue, kuten heilläkin, mutta meidän ja Bayernin välillä ei ole suurta eroa.

– Mestarien liiga on kaunis kilpailu. Voimme osoittaa vahvuutemme jälleen, kuten teimme Tottenhamia vastaan (2-1-voitto). Siitä tulee vaikeaa, mutta me olemme valmistautuneet hyvin. Jokainen meistä pitää näistä isoista peleistä, joten toivottavasti nautimme tästä ottelusta.

Mateo Kovačić oli hyvällä tuulella ottelua edeltävässä lehdistötilaisuudessa. Kuva: Getty Images

Lampard tietää, että hänen on revittävä joukkueestaan kaikki irti, mikäli Chelsea mielii Mestarien liigassa kahdeksan parhaan joukkoon.

– Luotaan kaikkiin pelaajiin, jotka ovat olleet osa tätä joukkuetta tällä kaudella. He ovat ansainneet sen luottamuksen, kommentoi Lampard maanantaina.

– Huomenna minun iso tehtäväni on selittää pelaajille, että meidän on oltava kummassakin osaottelussa parhaimmillamme. Jokaisen asian ja yksityiskohdan on onnistuttava kummassakin pelissä.

Blues-luotsin mielestä Bayern München on varteenotettava ehdokas voittamaan Mestarien liigan.

– Bayern on ehdottomasti joukkue, joka voi voittaa mestaruuden, kun katsoo heidän joukkuettaan ja kuinka laadukas ja yhtenäinen se on.

– He ovat Bundesliigan piikkipaikalla hyvästä syystä. Se on seura, joka tuntuu pääsevän yli vaikeuksistaan. Arvostan tätä seuraa suuresti.

Lampardia ei haittaa lähteä otteluun altavastaajan asemassa.

– Minusta on parempi, että puheet meidän altavastaajan asemastamme tulevat seuran ulkopuolisten ihmisten suusta.

Frank Lampardin ryhmä otti lauantaina ison voiton Tottenhamista. Tänään hänellä on edessä ensimmäinen ottelu valmentajana Mestarien liigan pudotuspeleissä. Kuva: Getty Images

– Minun työni on vain valmistautua otteluun, tarkkailla vastustajaa ja yrittää löytää heikkouksia heidän pelaamisestaan. Ymmärrän kyllä, jos ihmiset sanovat meitä altavastaajiksi, koska heillä on niin vahva ja kokenut joukkue.

– Mutta nämä asiat muuttuvat. Altavastaajat muuttavat asioita. Me kaikki rakastamme altavastaajatarinoita. Osa niistä lukeutuu parhaisiin, joita urheilussa on nähty.

Bayern Münchenin kausi alkoi alavireisesti, joten seura antoi kenkää päävalmentaja Niko Kovačille. Hänet korvasi Hans-Dieter Flick, joka on tehnyt mahtavaa työtä Die Rotenin peräsimessä.

Flick on johdattanut Bayernin 17 otteluun, joista joukkue on voittanut 14, pelannut yhdessä tasan ja hävinnyt vain kaksi. Maaleja Bayern on tehtaillut noissa otteluissa 55 kappaletta ja päästänyt 14.

Bayern München on ollut lähes pysäyttämätön Hans-Dieter Flickin komennossa. Kuva: Getty Images

– Haluan voittaa jokaisen ottelun, se kuvastaa minua valmentajana. Olemme valmistautuneet joukkueen kanssa hyvin tulee vastustajaa varten, olemme tehneet tähän mennessä hyvää työtä. Pelaamme ensimmäisen osan Lontoossa ja toisen Münchenissä. On tärkeää, että osoitamme vahvuutemme täällä, kommentoi Flick maanantain lehdistötilaisuudessa.

– Odotan sitä [illan ottelua] innolla. Olen käynyt siellä muutaman kerran ja seurannut heidän pelejään katsomosta. Viimeksi olin siellä katsomassa, kun Chelsea pelasi [Eintracht] Frankfurtia vastaan. Odotan innolla, että pääsen johdattamaan joukkueeni kentälle Stamford Bridgellä. Siitä tulee erityinen ottelu.

Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa maalinteossa onnistunut Müller on varma, että Bayern kykenee kaatamaan Chelseaan.

– Chelsealla on nuori ja laadukas joukkue täynnä taitavia pelaajia, jotka pystyvät vahingoittamaan vastustajaa. Meidän on valmistauduttava hyvin heidän tiettyihin vahvuuksiinsa.

– Mutta he eivät ole Euroopan paras joukkue tällä hetkellä, eikä meidän tarvitse pelätä. Olen luottavainen.

Saksassa on hehkutettu viime viikkoina niin paljon Borussia Dortmundin norjalaissensaatio Erling Braut Hålandia, että Bayernin maalitykki Robert Lewandowski on tuntunut jäävän tyystin taka-alalle. Puolalaishyökkääjä on kuitenkin vuodesta toiseen müncheniläisten ykköspelote.

Robert Lewandowski on tehnyt uransa aikana Saksan Bundesliigassa 227 täysosumaa. Hän on sarjan kaikkien aikojen kolmanneksi paras maalintekijä. Kuva: Getty Images

Kuluvalla kaudella Lewandowski on pelannut 32 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä 38 maalia ja syöttänyt kolme. Hän on kymmenellä osumallaan Mestarien liigan maalipörssin jaetulla kärkisijalla juurikin Hålandin kanssa.

– Robert on elämänsä vireessä. Hän on todella itsevarma ja hän on huippukunnossa. Häneltä tuntuu tällä hetkellä onnistuvan kaikki, mikä toivottavasti näkyy näissä peleissä Chelseaa vastaan. Hän voi johtaa joukkuetta työmäärällään ja hän voi auttaa meitä myös puolustamisessa painostamalla vastustajaa, kun me menetämme pallon. Siksi on tärkeää, että hän on positiivisin jaloin liikenteessä, hehkutti Flick.

– Hän tekee myös erittäin hyvin töitä puolustussuuntaan ja hyökkäyspäässä hän on yksinkertaisesti liekeissä. En osaa täsmälleen sanoa, kuinka monta maalia hän on tehnyt tällä kaudella, mutta hänen tilastonsa ovat kerrassaan uskomattomat.

Lampard kohtasi Lewandowskin omalla pelaajaurallaan kahdesti, kerran Englannin paidassa ja kerran Manchester Cityssä. Kummassakin ottelussa hän poistui kentältä voittajana, mutta Lewandoski onnistui kertaalleen maalinteossa 2-3-tappiossa Cityä vastaan.

– Hänen maalintekotaitonsa, kaikki hänen ominaisuutensa ovat nähtävissä jo pitkän matkan päästä. Hän vain on maailmanluokan pelaaja. Hän on valtava uhka.

Lähteet: BBC, Sky Sports, The Athletic, FourFourTwo, Transfermarkt, Chelsea, Bayern München