Kuudes päivä joulukuuta Stamford Bridgellä soi voitonmusiikki. Chelsean siirtokielto lyheni puolella vuodella, mikä tarkoitti sitä, että seuralla oli taas lupa hankkia uusia pelaajia tammikuun siirtoikkunasta.

Frank Lampardille luvattiin peräti 150 miljoonan punnan siirtokassa tammikuun pelaajahankintoja varten, ja useita huippupelaajia yhdistettiin lehdissä ja mediassa Chelsean suuntaan. Jadon Sancho, Ben Chilwell ja Timo Werner olivat vain muutamia nimiä, joita Chelsea harkitsi ikkunan alla.

Nyt, noin kaksi kuukautta myöhemmin, Chelsea seisoo täysin samassa pisteessä kuin joulukuun alussa. Lontoolaisseura ei onnistunut vahvistamaan joukkuettaan yhdelläkään uudella pelaajalla tammikuun siirtoikkunan aikana, ja se voi kostautua sille pahemman kerran.

Lampard harmitteli seuran epäaktiivista toimintaa perjantain lehdistötilaisuudessa. Hän olisi halunnut uuden hyökkääjän, joka olisi tuonut kilpailua Tammy Abrahamille ja Michy Batshuayille, antaen Olivier Giroud’lle myös luvan siirtyä muualle.

Nyt Chelsean TOP4-haaveet voivat olla todellisessa vaarassa muiden seurojen otettua edistysaskeleita uusien pelaajien voimin. Joukkue on myös yhä mukana Mestarien liigassa ja FA Cupissa.

– Joukkueet ympärillämme vahvistuivat. Minun mielestäni – eikä tarkoitus ole tuoda meitä alaspäin, koska olemme kuuden pisteen turvin neljäntenä – meistä tuli varmaankin altavastaajia [viitaten TOP4:ään sijoittumiseen], Lampard kertoi.

Chelsean pelaajasiirrot tammikuussa 2020

Saapuneet:

Lähteneet:
Victor Moses, 29, Internazionale, laina
Danny Drinkwater, 29, Aston Villa, laina