Viime vuosien futishistoria olisi voinut Englannissa näyttää vähän erilaiselta, jos Chelsea olisi onnistunut toteuttamaan Antonio Conten toiveet.

Conte kertoi The Telegraphin haastattelussa, että Chelsea yritti hänen pyynnöstään hankkia Romelu Lukakua Evertonista ja Virgil van Dijkia Southamptonista. Kumpikaan hankinta ei lopulta onnistunut.

– Pyysin kahta pelaajaa, ja me olimme todella, todella lähellä sen jälkeen kun olimme voittaneet Valioliigan, Conte muisteli kesää 2017.

– Ensimmäinen pelaaja oli Romelu Lukaku ja toinen oli Virgil van Dijk. Molemmat olivat hyvin, hyvin lähellä [siirtymistä Chelseaan].

– Olimme päivittäin yhteydessä. Nämä pelaajat olisivat parantaneet joukkuetta 30 prosentilla.

Lukaku siirtyi tuona kesänä Manchester Unitediin 84,7 miljoonan euron kaupassa. Van Dijk matkasi puoli vuotta myöhemmin Liverpooliin 84,65 miljoonan euron korvausta vastaan.

Conten mukaan Chelsea pilasi samalla mahdollisuutensa noususta Valioliigan huipulle.

[readmore from=Chelsea]

– Me mielestäni pilasimme mahdollisuutemme. Sääli, etteivät hankinnat onnistuneet. Romelu on Interissä [Conten alaisuudessa] näyttänyt, että ajatukseni tuolloin [kesällä 2017] oli hyvä. Van Dijk taas on näyttänyt Liverpoolissa, että hänenkin suhteensa olin oikeassa.

Conte jäi tuon kesän jälkeen Chelseaan vielä yhdeksi kaudeksi, mutta ei onnistunut uusimaan menestystä. Chelsea jäi Valioliigassa viidenneksi, ja Conte vaihtui Maurizio Sarriin.

Conte oli työttömänä vajaan vuoden, kunnes hänet palkattiin Interiin kesällä 2019. Heti ensimmäisenä kesänä Conte sai Interin ostamaan Lukakun Man Unitedista. Avauskaudellaan Conte onnistui johdattamaan joukkueen Serie A:ssa toiseksi.

Tällä hetkellä Inter on Serie A:ssa seitsemäntenä. Lukaku on iskenyt kahdeksassa ottelussa seitsemän maalia.