Chelsea palasi voittojen tielle Valioliigassa, kun se voitti vajaamiehisen Fulhamin 1-0-lukemin lauantai-iltana.

Chelsea nousee voitolla ainakin hetkelliseksi Valioliigan seitsemännelle sijalle. Sarjanousija Fulham jää hävityn paikalliskamppailun päätteeksi putoamisviivan alapuolelle.

Chelsea FC

@ChelseaFC
FT. @MasonMount_10's goal wins it for the Blues! 👌

#FULCHE

Chelsea kävi ensimmäistä kertaa lähellä avausmaalia ottelun 25. minuutilla. Ben Chilwellin keskitys löysi Mason Mountin takatolpalta, josta keskikenttäpelaajan voimakas laukaus tärähti ylärimaan.

Hetkeä myöhemmin Kurt Zouman avauskokoonpanossa korvannut Antonio Rüdiger nousi kulmapotkussa korkeimmalle, mutta Alphonso Areola torjui saksalaistopparin tarkan puskun komeasti tiehensä.

Fulhamilla oli myös vaiheensa, eikä se päästänyt Chelseaa missään nimessä helpolla. Viisi minuuttia ennen puoliaikavihellystä Kenny Tete petasi Ivan Cavaleirolle erinomaisen maalipaikan nopean vastaiskun jälkeen, mutta portugalilaisen viimeistely epäonnistui täysin.

Aivan ensimmäisen puoliajan lopulla piristynyt Fulham kärsi todellisen takaiskun, kun laitapuolustaja Antonee Robinson lensi suoralla punaisella kortilla ulos. 23-vuotias yhdysvaltalaispelaaja liukui holtittomasti César Azpilicuetan jaloille, eikä säästynyt varoituksella.

Toisella jaksolla Chelsea otti kamppailun saman tien haltuunsa. Vajaamiehinen Fulham asettui tiukkaan puolustusasemaan ja antoi vierailijoiden hallita palloa valkopaitaisen puolustuslinjan edessä.

Hyville maalipaikoille Frank Lampardin ryhmä ei kuitenkaan aluksi päässyt ja tunnin pelin jälkeen ottelu oli yhä maaliton.

Chelsea oli myös lähellä sortua karmaisevaan virheeseen, kun Azpilicuetan syöttö Edouard Mendylle yllätti maalivahdin täysin. Kotijoukkue pääsi laukomaan kohti tyhjää maalia, mutta Thiago Silvan blokki pelasti sinipaidat nololta erheeltä.

Kun peliä oli takana 78 minuuttia, sai Chelsea viimein kaipaamansa johto-osuman. Areola nyrkkeili Chilwellin keskityksen maalin suulle, josta Mount tälläsi sen taitavalla volleylla oikeaan alakulmaan. Osuma oli 22-vuotiaan toinen tämän kauden Valioliigassa.

B/R Football

@brfootball
Mason Mount coming up clutch for Chelsea 🔵

Jos ylläoleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Chelsealla oli avausmaalinsa jälkeen muutama ohut sauma tappaa peli toisella maalilla. Penkiltä sisään tulleet Tammy Abraham ja Callum Hudson-Odoi osoittautuivat hyviksi vaihdoiksi, mutta Timo Wernerin olisi pitänyt pystyä muutamassa tilanteessa parempaan. Lisäajalla saksalainen laukoi läpiajosta ohi.

Ottelu päättyi lopulta Chelsean niukkaan 1-0-voittoon. Kyseessä oli vasta joukkueen toinen voitto seitsemään Valioliigan otteluun, eikä se tullut helpolla edes vajaamiehistä sarjanousijaa vastaan.