Chelsean päävalmentaja Thomas Tuchel on valottanut joukkueen ykkösmaalivahdin Édouard Mendyn tilannetta.

Senegalilaistorjuja Mendy, 29, ei ollut sunnuntaina lainkaan kokoonpanossa, kun hänen joukkuekaverinsa voittivat Tottenhamin 3-0 Lontoon paikallispelissä. Chelsean maalia vartioi maailman kallein maalivahti, 80 miljoonalla eurolla hankittu Kepa Arrizabalaga, jonka Mendy syrjäytti siirryttyään Lontooseen.

Tuchelin mukaan Mendy loukkasi itseään viime tiistaina Mestarien liigan ottelussa Zenitiä vastaan siinä määrin, ettei hän olisi ollut täydessä kunnossa Tottenhamia vastaan. Mendy yritti loppuun saakka ehtiä pelikuntoon, mutta kun se ei onnistunut, katsojien yllätykseksi tolppien välissä seisoikin Kepa.

– Me yritimme läpi viikon ja lauantaina harjoituksissa, ja se oli vähän niin ja näin, kommentoi Tuchel Sky Sportsin mukaan.

– Se (loukkaantuminen) tuli viime hetken potkusta Zenitiä vastaan. Se on todella kipeä, eikä hänestä tuntunut sataprosenttisen hyvältä venyttää sitä täysin tai tulla alas sillä jalalla. Hänestä ei tuntunut hyvältä taistella erikoistilanteissa tai kulmapotkuissa.

– Joten me päätimme valita sataprosenttisessa kunnossa olevan maalivahdin, joka oli Kepa. Edou oli mukanamme tukemassa ja tuomassa hyvää energiaa.

– Olen iloinen, että Kepa pelasi ratkaisevassa roolissa ja piti nollapelin. Hän ansaitsee sen, ja olen iloinen, että hän pystyi siihen.

Mendy on pelannut sunnuntain ottelua lukuun ottamatta käytännössä täydet minuutit kaikissa Chelsean otteluissa. Euroopan Supercupissa Villarrealia vastaan hän teki Kepalle tilaa juuri ennen rangaistuspotkukilpailua, ja espanjalaisvahti torjui Chelsealle voiton.