Hienoa kautta pelannut Chelsea-pakki Ben Chilwell loukkaantui tiistain Mestarien liigan kamppailussa Juventusta vastaan.

Vamman pelättiin päättävän jopa 24-vuotiaan englantilaisen kauden. Kyseessä oletettiin olevan polven eturistisidevamma.

Päävalmentaja Thomas Tuchel tämän myös perjantaina lehdistötilaisuudessa varmisti. Chilwellin eturistisiteet vaurioituivat, mutta vain osittain.

Englantilainen voi joutua vammansa johdosta leikkauspöydälle, mutta Tuchelin mukaan hänen toipumistaan seurataan vuoden loppuun asti.

– Seuraavat kuusi viikkoa ovat kriittisiä. Sitten näemme, että alkaako hän päästä pelikuntoon vai vaatiiko vamma leikkausta, kertoi Tuchel.

– Ensimmäiset ennusmerkit ovat lupaavia, joten olemme toiveikkaita. Nämä kuusi viikkoa sen sitten kertovat, että saammeko hänet nopeasti takaisin kentälle.

Chelsea kohtaa sunnuntain huippukamppailussa kotonaan Stamford Bridgen nurmella Manchester Unitedin.

Tuchel kertoi perjantaina, että Chilwell ei ole seuran tähtipelaajista ainoa tuon pelin missaava.

N’Golo Kante väänsi nilkkansa sunnuntaina Leicesteria vastaan. Hän tuskin pelaa. Vamma ei ole paha, mutta se ottanee viikon. Olisi ihme jos Kante pelaisi sunnuntaina.

Mateo Kovačić on edelleen myös poissa ja on erittäin epätodennäköistä, että Romelu Lukaku olisi ainakaan avauksessa sunnuntaina.

Chelsea osoitti tiistaina Juventusta vastaan, että leveys ja laatu riittävät maailman absoluuttisella huipulla. Lontoolaiset lienevät poissaoloistaan huolimatta suosikki kotinurmellaan.

Sunnuntain huippuottelu alkaa kello 18.30.

Lähde: BBC, SI