Chelsea isännöi viime aikoina joukkueelle Liigacupin merkeissä tutuksi käynyttä Tottenhamia sunnuntaina, tällä kertaa Valioliigan merkeissä.

Blues ja Spurs kuuluivat kauden aiemmassa vaiheessa aivan eri kastin joukkueisiin, mutta tilanne on nyt täysin toinen. Stamford Bridgen isännät ovat joutuneet taipumaan jo käytännössä ulos mestaruustaistelusta, ja takaa tulee uhkaajia – etunenässä juurikin Tottenham.

Antonio Conten johdolla voittoja kuin tyhjästä taikova sunnuntain vierasjoukkue on pelannut koronasiirtojensa vuoksi neljä ottelua Chelseaa vähemmän, ja pisteissä eroa on kahdeksan.

– Kyseessä on iso peli, koska osaamme toki matematiikkamme, Chelsea-manageri Thomas Tuchel sanoo.

Se, että joukkueella on muita enemmän otteluita vielä pelaamatta, ei kuitenkaan välttämättä tarkoita että se ottaa niistä automaattisesti pisteitä.

– On outoa nähdä joukkueitten taistelevan samoista sarjataulukon alueista, kun toinen on pelannut näin paljon vähemmän. Se voi helposti johtaa vääränlaisiin mielikuviin. Meidän on pidettävä asemastamme huolta, ja muistettava että paras tapa edetä on voittaa suoria vastustajiaan.

Conten ryhmä nousi uskomattomalla tavalla vierasvoittoon Leicesteristä keskiviikkona. Italialainen muistuttaa, ettei kyse ollut ensimmäisestä kerrasta hänen aikanaan.

– On pysyttävä vain rauhallisena, ja edettävä ottelu kerrallaan. Ei sovi unohtaa, että voitimme myös Watfordin ottelun viimeisellä minuutilla. Minun on vain pysyttävä realistina. On todella suuri ilo nähdä joukkueeni taistelevan viime hetkeen saakka.

Entisen Chelsea-luotsin sanotaan saavan huipputason irti keskinkertaisistakin pelaajista.

– Voitte uskoa että otamme kaiken irti pelaajistamme.

Lähde: BBC