Englannin jalkapallopiireissä on tapahtumassa jotain todella poikkeuksellista. Viimeisin osoitus tästä tulee Itä-Lontoosta.

West Hamin puheenjohtajistoon kuuluva David Sullivan on lahjoittanut 25 000 puntaa Fare Share UK -hankkeelle. Summa ohjataan Marcus Rashfordin perustaman Child Food Poverty Taskforcen kautta koululaisten aterioihin.

Manchester United -hyökkääjä Rashford on patistellut Englannin hallintoa tarjoamaan koululaisille ruokaetua yli loma-aikojen. Tämä onnistui viime kesänä. Viime viikolla parlamentti kuitenkin äänesti ehdotusta vastaan, mutta yhä useampi kunta ja kaupallinen toimija on lähtenyt hankkeeseen mukaan.

– Rashford on tehnyt fantastista työtä nostaakseen tietoisuutta tilanteesta, ja näyttämällä tietä kohti vakavan tilanteen kääntämistä. Nälkä vaikuttaa niin moniin nuoriin yhteisöissämme ympäri maata. On etuoikeus saada auttaa, Sullivan sanoi.

Puheenjohtajan oman lahjoituksen lisäksi West Ham on tehnyt työtä nuorten nälän, passivoitumisen eristäytymisen ehkäisemiseksi Lontoossa ja Essexissä, yli kaksi vuotta toimineen Holiday Hunger -ohjelmansa kautta.