Brighton on irtisanonut valmentajansa Chris Hughtonin tänään. 60-vuotiaan irlantilaisen nimi tuskin silti unohtuu seurahistoriasta.

Seuran puheenjohtaja Tony Bloom kertaa tapahtunutta tiedotteessa.

– Chris on tehnyt loistavaa työtä viimeisten neljän ja puolen vuoden aikana. Ensin hän vakautti seuran tilanteen, ylsi (Mestaruussarjan) playoffeihin ensimmäisellä täydellä kaudellaan, nosti joukkueen ensimmäistä kertaa koskaan Valioliigaan, ja piti sen siellä kaksi seuraavaa kautta.

Tämän vuoden puolella koettu trendi oli lopulta kuitenkin liikaa.

– Tämä oli vaikeimpia päätöksiäni puheenjohtajana. Se oli kuitenkin tehtävä, johtuen vaikeuksistamme kauden toisella puoliskolla. Kolme voittoa 23 valioliigaottelusta asetti koko statuksemme kyseenalaiseksi. Tämän jakson esitysten vuoksi on muutosten aika.

Huhgtonin mukana Albionin jättävät myös valmentajat Paul Trollope ja Paul Nevin.

– Toivotan parasta mahdollista jatkoa erittäin kovaa työtä meille tehneelle kolmikolle. He ovat aina tervetulleita Amexille, ja heitä tullaan muistamaan täällä suurella lämmöllä.

Huhgton on ennen Brightonia toiminut päävalmentajana Norwichissa ja Newcastlessa. Brighton sijoittui päättyneellä kaudella Valioliigassa seitsemänneksitoista, säilyttäen sarjapaikkansa kahden pisteen turvin.

Lähde: Brighton