Huuhkajien ykköstykin Teemu Pukin iskemä maali oli lauantaina Norwichin ja Tottenhamin välillä pelatun ottelun suurin puheenaihe. Kotkalainen teki avausjaksolla maalin, joka kuitenkin hylättiin videotuomari VARin tarkistuksen jälkeen paitsiona.

Hidastusten perusteella videotuomarin päätös oli hyvin kyseenalainen, sillä Pukki oli täysin samassa linjassa Tottenhamin topparin Toby Alderweireldin kanssa mutta suomalaiskärjen olkapää oli tuomariston mukaan hitusen Alderweireldin kroppaa lähempänä Spursin maalia.

Maalin hylkääminen närkästytti monia jalkapallopiireissä tuttuja ihmisiä, kuten futislegenda Gary Linekeria, Kuopion Palloseuran urheilutoimenjohtajaa Jonne Lindblomia ja brittivalmentaja Chris Suttonia. Lue aiheesta lisää täältä.

Norwichia vuosina 2012-14 valmentanut Chris Hughton on sen sijaan sitä mieltä, että päätös Pukin maalin hylkäämisestä oli oikea.

– Kun astuimme VARin aikakaudella, kyse tuli olemaan päätösten tekemisestä, ja tuo täysin sama päätös oltaisiin tehty parissa toisessakin tilanteessa ja lopputulema olisi ollut täysin sama: se olisi ollut paitsio olkapäällä polven sijaan, Hughton sanoi Sky Sportsille.

Hughton painotti, että säännöt on tehty noudatettaviksi.

– Minusta tärkein asia on, että päätös on tehty ja se on reilu, koska muuten saa lukuisia managereita huutamaan erilaisesta lopputuloksesta johtuen siitä, jos sellainen (erilainen päätös) annetaan eri päivänä.

Hughtonin mielipide on siinä mielessä yllättävä, koska niin moni jalkapallon sisäpiiriläinen on kritisoinut VARin paitsioratkaisuja vedoten siihen, ettei edes nykyteknologialla voida varmasti havaita parin senttimetrin eroa.

Sky Sportsin toinen asiantuntija Jamie Redknapp oli Hughtonin kanssa täysin toista mieltä. Redknapp haluaisi muutoksia paitsiosääntöön, sillä erotuomaristo ei voi olla VARiakaan käyttämällä täysin varma siitä, että päätökset ovat täysin oikeita.

– Ehkä ensi vuonna löydetään ratkaisu, jossa voi olla paitsiossa vain jaloilla, koska kun ihmiset juoksevat, sitä nojaa luonnostaan.

– Se ei ole sataprosenttisen varma. (Pukin tilanne) tuntuu niin tiukalta, niin marginaaliselta, että näkisin sen mieluummin (tapahtuvan) jaloilla, siinä olisi paljon enemmän järkeä, Redknapp selitti Eastern Daily Pressin sivuilla.

VAR saapui Valioliigaan täksi kaudeksi. Järjestelmä on aiheuttanut paljon keskustelua. Uuden teknologian haluttiin lisäävän päätösten oikeudenmukaisuutta, mutta monen mielestä tuomiot ovat vieläkin vääriä.