Sheffield Unitedin managerin Chris Wilderin mielestä kausi 2019-20 tulisi pelata loppuun, ”kesti se kuinka kauan tahansa”.

Valioliigan nousijaseura Sheffield United on ylittänyt kaikki odotukset tällä kaudella. Perinteikäs brittiseura on Valioliigassa seitsemäntenä, vain viiden pisteen päässä Mestarien liiga -sijoista.

Wilderin mielestä kausi tulisi pelata rauhassa päätökseen, vaikka Sheffield United voisikin olla tyytyväinen seitsemänteen sijaan ja paikkaan ensi kauden Eurooppa-liigan karsinnoissa.

Uutisoimme aiemmin tänään Valioliigan tuoreimmasta suunnitelmasta kauden päättämiseksi. Sen mukaan pelit potkaistaisiin uusiksi käyntiin kesäkuun alussa, ja jokainen ottelu pelattaisiin tyhjille katsomoille. Wilderin mukaan suljetuilla stadioneilla pelaaminen olisi hyväksyttävä ratkaisu, kunhan kaikki ottelut saataisiin pelattua.

– Aluksi, en halunnut että jäljellä olevat pelit pelattaisiin suljetuilla stadioneilla. Mutta jos kauden viimeisteleminen sen vaatii, niin näin on tehtävä, Wilder pohti Daily Mailin haastattelussa.

– Tähän ei ole kompromissia. Meidän on viimeisteltävä kausi, kesti se kuinka kauan tahansa. Idea nykyisten sijoitusten jäädyttämisestä ei miellyttäisi minua, vaikka nykyinen lopputulos seuran itsekkäästä näkökulmasta ei olisikaan huono.

Wilderin mukaan kaikkien seurojen tulisi ajatella kauden päättämistä epäitsekkäästä näkökulmasta, sillä sarjataulukko voi näyttää vielä hyvin erilaiselta, kunhan kaikki 38 ottelua saadaan pelattua.

– Kaikki tulevat suhtautumaan tähän itsekkäästä näkökulmasta, ja heidän on poistuttava siltä tieltä. Valioliigakausi on kisa. Se kestää 38 ottelua. Ihan sama kuinka monta pistettä joku on muita edellä, tai kuinka monta pistettä joku on muita takana, tämä on urheilua ja mitä tahansa voi tapahtua.