Newcastle osti Valioliiga-historian kalleimman 30-vuotiaan – hyökkääjä yllättyi itsekin: ”En usko, että kukaan koskaan ajatteli…”

© Kuva: Getty Images

Newcastlen uusi hyökkääjä Chris Wood myöntää, ettei olisi ikinä uskonut jonkin seuran maksavan hänen ulosostoklausuuliaan, joka oli lehtitietojen mukaan 25 miljoonaa puntaa (noin 30 miljoonaa euroa).

Magpies vahvisti torstaina, että se on hankkinut uusiseelantilaisen Woodin toisesta Valioliigan putoajaehdokkaasta Burnleystä kahden ja puolen vuoden sopimuksella. Woodista tuli samalla Valioliigan historian kallein 30-vuotias pelaaja.

Wood tiesi, että hänen sopimuksessaan oli ulosostohinta, mutta hän yllättyi, kun sille tulikin käyttöä.

– Tiesin, että klausuuli oli siellä, mutta en usko, että kukaan koskaan ajatteli, että sitä koskaan aktivoitaisiin, kommentoi Wood Guardianin mukaan.

– Mutta sellaista jalkapallo voi joskus olla … Ei voi koskaan tietää. Kuuden kuukauden kuluttua saatetaan katsoa taaksepäin ja sanoa, että ”se oli mahtava diili”.

Burnley ei voinut kieltäytyä Newcastlen tarjouksesta, koska Magpies aktivoi diiliin kirjatun klausuulin. Clarets ei olisi Guardianin mukaan halunnut luopua monivuotisesta luottopelaajastaan, eikä ainakaan myydä häntä suoralle kilpailijalle. Burnley (18.) ja Newcastle (19.) ovat Valioliigan sarjataulukossa peräkkäin tasapisteissä, mutta Burnley on pelannut kaksi ottelua vähemmän.

– Minun puoleltani ei ole pahaa verta, sanoi Wood.

– Tämä ei ollut helppo päätös, ja rehellisesti sanottuna toivon, että Burnley olisi ollut lähtiessäni ylempänä sarjataulukossa, mutta sellaista jalkapallo on joskus. Vietin neljä ja puoli upeaa vuotta Burnleyssä. Viihdyin siellä todella hyvin joka ikinen vuosi. Joukkuekaverini, henkilökunta ja koko seura olivat fantastisia.

– Minulla on vain hienoja muistoja Burnleystä, mutta tämä oli valtava tilaisuus massiivisessa seurassa, enkä voinut kieltäytyä siitä. Tämä on hieno tilaisuus minulle.

Wood pelasi Burnleyssä 165 iskien niissä yhteensä 53 osumaa, mutta tällä kaudella hän on onnistunut maalinteossa vasta kolmesti.


Nikotiininuuskat kotiovellesi edullisesti ja helposti

  • Tilaa laillisesti netistä suoraan kotiovellesi.
  • Suomalaisesta verkkokaupasta kaikki suositut tuotteet.
  • Edullisesti lyhyellä toimitusajalla.