Christian Eriksenin tulevaisuus on ollut kysymysmerkki läpi kesän.

Tottenhamin avainpelaaja kertoi kesällä haluavansa uusia haasteita urallaan ja siirtoa Real Madridiin. Eriksenin nykyinen sopimus Tottenhamin kanssa päättyy alkaneen kauden jälkeen, eikä tanskalainen ole suostunut uuteen jatkosopimukseen.

27-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja on jäänyt varsin pieneen rooliin alkaneella valioliigakaudella. Viime kaudella valtavia minuutteja pelannut Eriksen on jäänyt jo kahdesti penkille, vaikka onkin pelannut jokaisessa ottelussa tähän saakka.

Päävalmentaja Mauricio Pochettino ei ole osannut kertoa medioille, onko Eriksen pelannut jo viimeisen ottelunsa Tottenhamin paidassa. La Ligan siirtoikkuna sulkeutuu maanantaina ja tiettävästi Atlético ja Real Madrid ovat olleet kiinnostuneita Eriksenistä.

Tottenhamin entinen päävalmentaja Harry Redknapp kehottaa Pochettinoa peluuttamaan Erikseniä viime kauden tapaan siirtohuhuista- ja haluista huolimatta.

– Pochettino jätti Eriksenin penkille ensimmäisessä sarjaottelussa ja lopulta Eriksen käänsi pelin tultuaan vaihdosta kentälle. Sitten hän jätti Eriksenin penkille uudestaan Newcastle-ottelussa. Se on kummallista. Eriksen on Dele Allin kanssa ainoa Tottenhamin pelaaja, joka on kykeneväinen antamaan sen ratkaisevan maalisyötön. Miksi hän on penkillä, Redknapp kysyi.

– Tiedän, että Eriksen haluaa lähteä, mutta hänen pitäisi pelata niin pitkään kuin hän edustaa seuraa. Jos hänen kanssaan on ongelmia, niin miksi hänet pitää ylipäätään nimetä kokoonpanoon tai tuoda penkiltä sisään ainoastaan, jos olet ongelmissa?