Vuosina 2013–2020 Valioliigassa pelanneen Christian Eriksenin, 29, tilaa seurataan luonnollisesti tarkkaan myös Englannissa.

EM-areenalla vakavan sairauskohtauksen saanut Eriksen edusti pitkään Tottenhamia, ja ex-seurakaverit ovat lähettäneet hänelle kannustusviestejä sosiaalisessa mediassa.

– Chris, lähetän kaiken rakkauteni sinulle ja perheellesi. Pysy vahvana kaveri, twiittasi esimerkiksi Spursin maalitykki Harry Kane.

Medialle kerrottiin Suomi-ottelun jälkeen, että Eriksen on valveilla ja hänen tilansa on vakaa.

Englannissa yleisradioyhtiö BBC on saanut laajaa kritiikkiä siitä, että suorassa tv-lähetyksessä näytettiin, kuinka Erikseniä elvytettiin kentällä. Ihmisten mielestä se ei ollut soveliasta pelaajan taistellessa hengestään.

Manchester Evening Newsin mukaan BBC julkaisi myöhemmin tiedotteen, jossa se pyysi tapahtunutta anteeksi.

– Pyydämme anteeksi kaikilta niiltä, jotka järkyttyivät lähetyksen kuvista, tiedotteessa todettiin.

BBC:n mukaan stadionkuvaa hallitsee Euroopan jalkapalloliitto Uefa ja heti kun päätös ottelun keskeyttämisestä tehtiin, BBC:n lähetyksessä kuva siirtyi muualle.

Monen mielestä kuva olisi pitänyt siirtää välittömästi studioon, kun Eriksenin tilanteen vakavuus selvisi.

– Niiden 25 vuoden aikana, joina olen tätä työtä tehnyt, tämä oli vaikein, ahdistavin ja tunteikkain lähetys, jossa olen ollut mukana, BBC:n juontaja Gary Lineker twiittasi.

Lineker kuvaili ”kauniiksi” tapaa, jolla Suomen ja Tanskan kannattajat yhdistivät stadionilla voimansa tukiessaan Erikseniä. Suomalaiset huusivat ”Christian”, minkä jälkeen tanskalaiset vastasivat ”Eriksen”.

Jos alla oleva twiitti ei näy, voit käydä katsomassa sen täältä.