Chelsean laitahyökkääjä Christian Pulišić sanoo, että hänen oli heti ensimmäisinä päivinään ansaittava joukkuekavereidensa kunnioitus.

Yhdysvaltojen maajoukkuetähden 64 miljoonan euron siirto Borussia Dortmundista Chelseaan sinetöitiin jo viime vuoden tammikuussa, mutta hän pelasi vielä viime kauden loppuun lainalla Saksassa.

Viime kesänä Pulišić, 21, ei ehtinyt lomailla juuri lainkaan, sillä hänen oli lähdettävä lähes suoraan maajoukkuekomennukselta Chelsean kiertueelle.

– Se oli aika hullua. Minun oli lennettävä heti Gold Cupin jälkeen kesätauoltani [Chelsean kiertueelle]. Minulla oli viikko vapaata, enkä ehtinyt juurikaan viettää kesää, kommentoi Pulišić 13&ME-podcastille.

– Joukkue oli jo aloittanut harjoituskautensa Japanissa, joten lensin suoraan sinne. Minun oli kirjaimellisesti lennettävä yksin ja tavattava sitten joukkue, joka oli lentänyt sinne Lontoosta.

– Minun oli mentävä suoraan hotellille, ja heti seuraavana aikataulussa olivat harjoitukset. Olin väsynyt ja hermostunut, enkä tiennyt mitä muuta ajattelisin kuin, että ”Olen Chelseassa, ja tämä on hullua”.

– Hyppäsin bussiin, kaikki muutkin olivat juuri saapuneet ja kaikki olivat puoliunessa. Nousin bussiin, eikä kukaan edes huomannut minua. Kukaan ei sanonut mitään. Ehkä pari tyyppiä tervehti minua ja minä kysyin, että ”Miten menee?”

Pulišić on pelannut Yhdysvaltojen A-maajoukkueessa 34 ottelua ja tehnyt 14 maalia. Kuva: Getty Images

– Olin hermostunut parin ensimmäisen päivän ajan harjoituksissa. Tiedättehän, millaista se on, kun menee uuteen joukkueeseen.

Pulišić tunsi pääsevänsä kunnolla joukkueeseen sisään vasta, kun hän rupesi esiintymään harjoituksissa edukseen.

– He ovat mukavia jätkiä kentän ulkopuolella, mutta heidän kunnioituksensa voittamiseksi on näytettävä kentällä, että osaa pelata. Niin se vain menee.

– Kolmantena päivänäni pelasin harjoituksissa todella hyvin, tein muutaman maalin, tein muutaman hyvän suorituksen ja annoin pari maalisyöttöä. Silloin huomasin, että jätkät tulivat juttelemaan minulle ja tunsin, että sain heidän kunnioituksensa.

– Se on mielenkiintoista, miten se toimii, mutta he ovat olleet mahtavia ja minä olen nauttinut siitä.

Pulišić on pelannut debyyttikaudellaan Chelseassa 23 ottelua, joissa hän on tehnyt yhteensä kuusi maalia ja syöttänyt saman verran, mutta loukkaantumisensa takia hän on päässyt tämän vuoden puolella kentälle vasta kerran.