Täpärästi sarjapaikkansa säilyttänyt Brighton on tehnyt kesän ensimmäisen hankintansa. Seuraan siirtyy Ykkösliigan Portsmouthista toppari Matthew ”Matt” Clarke neljävuotisella sopimuksella.

Clarke, 22, on Ipswichin kasvatti, joka liittyi Portsmouthiin kesällä 2015 lainasopimuksella ja vuotta myöhemmin vakituisella siirrolla.

Hänellä on edessä ensimmäinen kausi Valioliigassa. Clarke on pelannut 62 ottelua Kakkosliigassa, 90 ottelua Ykkösliigassa ja neljä ottelua Mestaruussarjassa.

Clarke kuului jokaisella neljällä kaudellaan Portsmouthissa joukkueen avainpelaajiin. Kaudella 2016-17 hän oli nostamassa seuraa Ykkösliigaan ja viime kaudella kanssapelaajat äänestivät hänet Portsmouthin kauden parhaaksi pelaajaksi.

Tällä kaudella hän pelasi huimat 60 ottelua, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan ja toimi kerran myös Portsmouthin kapteenina.

Portsmouth tuli Ykkösliigassa neljänneksi ja pääsi mukaan nousukarsintoihin, mutta se kaatui välierissä Sunderlandille, joka jäi myös nuolemaan näppejään, kun se hävisi nousufinaalissa Charltonille. Suoraan Mestaruussarjaan nousivat Luton Town ja Barnsley.

Brighton & Hove Albion

@OfficialBHAFC
💪 The numbers behind an impressive 2018/19 from our new man!

#BHAFC 🔵⚪️