Coventry Cityn suomalaisjuurinen omistaja Joy Seppala astui vihdoin julkisuuteen.

Seppala on omistanut seuran jo 12 vuotta, mutta on pysynyt piilossa julkisuudelta. Seuran kannattajat joutuivat arvuuttelemaan pitkään hänen ulkonäköään.

Seuran omistavaa Sisu-hedgerahoitusyhtiötä johtava Seppala antoi viikonloppuna haastattelun Sky Sportsille. Se julkaistiin aikaisin maanantaiaamuna. Seppala on joutunut valtavan paineen alle, sillä Ykkösliigan Coventry Cityn tulevan kauden kotiottelut pelataan Birmingham Cityn St Andrew’silla.

Tämä on jo toinen kerta, kun Seppala siirtää seuran muualle. ”Sky Blues” muutti Northamptoniin kaudella 2013-14, sillä Sisu on vääntänyt pitkään ehdoista Ricoh Arenan kanssa.

Ricoh Arenan omistaa Wasps Rugby.

– Tämä on tragedia, Seppala sanoi.

– Haluamme vain, että joukkueemme pelaa omalla stadionilla, jotta voimme luoda omia tuloja. Mutta nyt joudumme pelaamaan muualla, joten joudumme pyytämään anteeksi.

Seppala, 57, perusteli ratkaisua sillä, että Wasp ei suostunut joustamaan vuokraehdoissaan.

Laura Hartley

@LauraHartley03
09.12 Fan reaction starting to come in
coventrytelegraph.net/sport/football…

Sisu on paikkakunnalla äärimmäisen heikossa suosiossa. Seuran kannattajat haluavat uuden omistajan, mutta Seppala on pysynyt tiukasti vallassa.

Yhdysvalloissa syntynyt Seppala asuu nykyisin Lontoossa. Hän kertoi, että tulehtunut tilanne Coventry Cityn fanien kanssa on uhannut jopa hänen perheensä turvallisuutta.

– Kotiimme murtauduttiin kerran. Sain soiton turvallisuusyhtiöltä, että joku on yläkerrassa. Huolestuin valtavasti, sillä lapsemme olivat vielä silloin hyvin nuoria.