Juventuksen hyökkääjä Cristiano Ronaldo nousi keskiviikkona otsikoihin, kun hän otti suoran punaisen kortin Mestarien liigan ottelussa Valenciaa vastaan.

Kyseessä oli portugalilaistähden ensimmäinen euro-ottelu uuden joukkueensa Juventuksen paidassa ja toiveena oli varmasti hieman erilainen lopputulos.

Manchesterissa asia on huomioitu isosti, sillä Man Unitedin paidassa suuren maailman tietoisuuteen nousseen Cristianon oli tarkoitus palata lohkovaiheen kolmannella pelikierroksella Old Traffordille. Punaisen kortin seurauksena on kuitenkin olemassa mahdollisuus, että tuo paluu jää tekemättä.

Cristianon tarkkoja toimenpiteitä oli vaikea televisiokuvasta huomata, mutta kyseessä oli välikohtaus, jossa portugalilaishyökkääjältä nähtiin jonkin asteinen kontakti maassa makaavan Valencia-pelaajan päähän kohdistuen.

UEFA:n verkkosivuilla lukee, että suorasta punaisesta kortista tulee alustavasti yhden ottelun pelikielto. Jos tapauksen kuitenkin katsotaan olleen tarvittavan raju, voi pelikiellon pituus kasvaa yhdellä – tällaisessa tapauksessa Cristianon paluu Old Traffordille jäisi toteutumatta.

Juventuksen uskotaan valittavan tuomiosta, sillä sen mielestä kyseessä ei ollut punaisen kortin arvoinen suoritus. Heidän toiveissaan on siis se, että pelikieltoa ei annettaisi ollenkaan ja Cristiano kohtaisi sekä Young Boysin että Man Unitedin.