Ennen kuin Sir Alex Ferguson hankki nuoren Cristiano Ronaldon ihastuttamaan Old Traffordin yleisöä ja koko jalkapalloilevaa maailmaa, oli hänen seuransa Lissabonin Sporting.

Tuohon aikaan, tarkemmin vuonna 1998 Ronaldo tapasi José Semedon. Samaa ikäluokkaa olevan maanmiehensä, joka on varmasti ainakin osalle Valioliigaa seuraavista tuttu myös Englannin kentiltä.

Semedo pelasi Englannissa yhteensä kymmenen vuotta kausina 2007 – 2017. Hänen seurojaan olivat Charlton Athletic ja Sheffield Wednesday.

Sittemmin hän palasi kotimaahansa ja edustaa Vitória Setúbalia. Semedo on joukkueensa kapteeni, mutta hän ei ole pelannut tänä vuonna seurassa.

Puolustavan keskikenttäpelaajan ja Ronaldon tuttavuus yhteisistä pelivuosista lähentyi ystävyydeksi. Kaksikko on pitänyt yhteyttä tuolta 90-luvun lopulta saakka ja ovat toisilleen läheisiä. Semedo on Unitedin supertähdelle velkaa omien sanojensa mukaan koko uransa.

Ronaldo oli kertoman mukaan estänyt omalla vaikutusvallallaan Semedon potkimisen Sportingin akatemista. Ronaldo oli joukkueen paras pelaaja ja hänen sanallaan oli merkitystä. Potkut peruttiin lopulta Ronaldon vetoomuksen johdosta.

– Olen kaikesta velkaa Ronaldolle. Ilman häntä minut olisi potkittu Sportingin akatemiasta ja olisin palannut kotiseudulleni. Monet lapsuudenystävistäni ovat joko vankilassa tai koukussa huumeisiin, Semedo sanoi.

– Minulla ei ole mitään syytä olettaa, että olisin ollut poikkeus. Lopulta olisin päätynyt varastamaan autoja. Olen velkaa urheilu-urani, lapseni ja upean elämäni Cristianolle.

Tämä upea elämä sai 36-vuotiaan keskikenttäpelaajan osalta hirvittävän käänteen tällä viikolla.

Semedon vaimo Soraia Semedo menehtyi yllättäen. Pariskunta oli ollut yhdessä yli 15 vuotta.

Hän ajautui huonoon kuntoon ja joutui pikaiseen leikkaukseen hakeuduttuaan hoitoon. Lopulta Soraia Semedo kuoli pahaksi päässeen tulehduksen seurauksena.

Hänen poismenostaan uutisoitiin torstaina.

José Semedon hyvä ystävä Cristiano Ronaldo on mediatietojen mukaan ottanut yhteyttä vanhaan pelikaveriinsa heti kuultuaan tapahtuneesta.

Ronaldo on kertonut auttavansa José Semedoa kaikin keinoin, jotka vain ovat mahdollisia. Hän auttoi Semedoa jo parikymmentä vuotta sitten, mutta nyt meneillään oleva tragedia ei ole suuruusluokassaan vain työpaikan pelastamiseen verrattavissa oleva asia.

Myös Semedon vanha seura Sheffield Wednesday on muiden muassa ottanut osaa entisen pelaajansa suruun.

Jos alla oleva twiitti ei näy, klikkaa tästä.

Sheffield Wednesday

@swfc
Everyone at Sheffield Wednesday sends our heartfelt condolences to Jose Semedo following the tragic passing of his wife, Soraia.

The Wednesday family are with you at this terrible time, Jose 💙

 

Jos alla oleva kuva ei näy, klikkaa tästä.

Lähde: Bild