Portugalilainen supertähti Cristiano Ronaldo tuntuu rikkovan ennätyksiä ja jopa ylittävän odotuksia tämän tästä.

Maajoukkuepaidassa Ronaldo on maalannut jo useammin kuin kukaan muu maailmassa. Myös otteluennätys lähenee. Seurajoukkueiden saralla Ronaldon paluu Valioliigaan ja Old Traffordille on kulkenut menestyksekkäästi.

Maalitykki on viimeistellyt jo viisi osumaa Unitedille, vaikka kaksi edellistä Valioliiga-kamppailua ovatkin päättyneet mollivoittoisesti joukkueen kannalta.

Manchester Unitedissa koko uransa pelannut seuralegenda Gary Neville toi esille myös Ronaldon siirron varjopuolia Sky Bet’s The Overlap -ohjelmassa. Hän nosti esimerkiksi vuoden 2008 Mestarien liigan välierän Barcelonaa vastaan.

– Sanotaanko näin, että Ronaldoa piti ohjata. Hänet laitettiin yksinään ylös. Wayne Rooney ja Ji-Sung Park menivät laidoille. Carlos Tévez joutui pelaamaan vähän alempana, jotta Sergio Busquets saatiin paineistettua, kertoi Neville.

– Kaikki tämä siksi, että Ronaldoa ei pysty kannattelemaan isoissa peleissä. Hän ei vain tee tarpeeksi töitä kentällä.

– Ronaldo pelaa taas piikissä ja siellä ei ole aktiivista prässiä. Hän ei tehnyt sitä edes 15 vuotta sitten. Manchester United ehkä pyrkii olemaan aggressiivisesti prässäävä joukkue, mutta se ei tule koskaan tapahtumaan.

Neville ei osaa sanoa, mikä Unitedin pelitapa on.

– Ovatko he sitten enemmän vastaiskuihin nojaava joukkue? Sekin on hankalaa, jos vastustajat ovat usein omaa joukkuettasi heikompia.

Ex-puolustaja on huolissaan, koska Aston Villan ja Evertonin kaltaiset joukkueet pääsevät nyt murtautumaan liian helposti keskeltä Unitedin heikon prässin läpi.

Nevillen mukaan valmentaja Ole Gunnar Solskjær on isojen päätösten edessä, koska tärkeät pelit Tottenhamia, Liverpoolia ja Manchester Citya vastaan lähestyvät.

Gary Nevillen mielestä Cristiano Ronaldon saapuminen takaisin tuo mukanaan myös paljon haasteita. Getty Images.

– Valmennuksen tärkein tehtävä on nyt tasapainottaa joukkueen pelitapa tukemaan Ronaldon saapumista, Neville kertoi.

– Tuen silti hänen hankintaansa. Ronaldo on mahtava ja rakastan häntä. Joukkueen pitää vain kyetä nyt pelaamaan niin, että kokonaisuus toimii.

– Jos laitat kentälle Bruno Fernandesin, Mason Greenwoodin, Paul Pogban ja Cristiano Ronaldon, niin ryhmityksen läpi juostaan vastaiskuihin tämän tästä. Tällä tavalla et voita mitään sarjaa. Touhuun on pakko saada balanssia.

Neville pelkää, että neljäntenä sarjassa olevan Unitedin kauden alku on saattanut näyttää jopa paremmalta, mitä se oikeasti on.

– He ovat kaksi pistettä kärkeä perässä, mutta eivät ole kohdanneet ainuttakaan kärkijoukkuetta vielä. Totta kai United saattaa kovassa paikassa pelata vielä paremmin, mutta pelkään kauden alun olleen paljon huonompi, miltä se paperilla näyttää, totesi Neville.

Seuraavaksi Manchester United ja Cristiano Ronaldo lähtevät metsästämään voittoa Leicester Cityn vieraana. Kamppailu pelataan lauantaina ja se alkaa kello 17.00 Suomen aikaa.

Lähde: Sky