Chelsea ja Manchester United pelasivat sunnuntain huippukamppailussa 1-1-tasapelin. Yksi asia ponnahti suureksi puheenaiheeksi jo ennen ottelun alkua.

Vieraiden portugalilaistähti Cristiano Ronaldo aloitti Stamford Bridgen koleassa syyssäässä penkillä. Väliaikaisessa valmennusvastuussa oleva Michael Carrick laittoi Unitedilta avaukseen muun muassa Jadon Sanchon, joka tekikin joukkueensa ainokaisen.

United johti ottelua tuolla maalilla, kun Ronaldo tuli nuoren maalintekijän tilalle. Lopulta Jorginho tasoitti rangaistuspotkusta ja portugalilainen ei päässyt peliin kunnolla sisälle missään vaiheessa.

Erotuomari Anthony Taylorin puhallettua viimeistä kertaa pilliinsä, Ronaldo marssi jälleen välittömästi pukukoppikäytävälle ja selvästi tuohtuneena.

Skyn studiossa Ronaldon tilanne aiheutti varsin kiihkeää keskustelua kamppailun päätyttyä. Manchester Unitedissa urallaan kaiken mahdollisen voittanut Roy Keane ja Liverpool-legenda Jamie Carragher olivat kenties vähemmän yllättäen eri mieltä.

– Ei Ronaldon kuulu olla vaihdossa. Hän varmasti jäätyi sinne. Ronaldo tuskin saapui takaisin seuraan, jotta voisi istua penkillä, Keane pauhasi.

Hän kertoi, että supertähtiin on sopeuduttava. Keane totesi itsekin pelanneensa Éric Cantonan kaltaisten yksilöiden kanssa, jotka eivät välttämättä tee pallottomana töitä.

– Se pitää vain antaa anteeksi, koska juuri tuollaiset kaverit tekevät ne maalit tiukoissa otteluissa.

Roy Keane pääsi todistamaan muun muassa Cantonan taikoja peliurallaan. Getty Images.

Carragher sen sijaan ei pitänyt Carrickin ratkaisua erikoisena. Ex-puolustajan mielestä Ronaldon iän tuleekin näkyä peluutuksessa.

– Ei hän ole enää se pelaaja, joka joskus oli. Totta kai hän tekee edelleen paljon maaleja Man Unitedille, mutta ei se enää ole mikää uutinen, jos Ronaldo ei aloita jalkapallo-ottelua, Carragher julisti.

Keane ei ostanut kollegansa argumentteja ja korosti, että Ronaldon pelaamisessa ei näy merkkejä hyytymisestä tai motivaation puutteesta. Sitten Keane nosti esille paljon puheenaiheena keikkuneen prässipelaamisen. Tai oikeammin koko aiheen turhuuden.

– No, hän ei vain yksinkertaisesti prässää, Carragher haastoi.

– Hän ei ole prässännyt varmaan kuuteen vuoteen! Sanoin jo Ronaldon saapuessa, että hän tuskin korjaa Manchester Unitedin ongelmia. Ei häntä silti tuotu istumaan penkillä, Keane vastasi.

Carragherilla oli selvä näkemys siihen, että miksi Ronaldo lopulta Old Traffordille hankittiin.

– Hänet hankittiin vain, koska tämä oli menossa Cityyn. Ei seuralla ollut mitään suunnitelmia Ronaldon hankkimiseksi. Viime hetkillä näin kuitenkin tehtiin, jotta hän ei menisi paikallisvastustajan riveihin, kertoi Carragher.

– Onko Man United yhtään lähempänä Valioliigan mestaruutta? Mitä Ronaldo oikeastaan on edes tuonut pelillisesti lisää, Carragher jatkoi.

Roy Keanen mukaan kyse on maaleista. Hän myös vertasi Ronaldon pääasiallista vastuualuetta Carragherille tutumpaan Ian Rushiin. Vanhan seuransa mestaruushaaveista Keanella oli kuitenkin synkät näkymät.

– Jos katsot liigaa ja vaikka pari vuotta taaksepäin. Eivät he tule voittamaan Valioliigaa ainakaan kahteen tai kolmeen vuoteen. Sen voi tässä sanoa, Keane myönsi.

– Minkä ihmeen takia sitten hankitaan 36-vuotias Ronaldo, jos he eivät voita sarjaa kolmeen vuoteen? Laittakaa Mason Greenwood ja Jadon Sancho kentälle, jos tämä kausi ei ole edes realistinen tavoite, pauhasi Carragher.

Keanen mukaan United ei olisi ikinä voittanut Valioliigaa, vaikka Ronaldoa ei olisikaan hankittu. Carragher vaikutti koko ajan vain hölmistyneemmältä Unitedin kesän ratkaisuun keskustelun edetessä.

– Miksi hänet sitten hankittiin?

Samalla kaavalla keskusteli eteni alusta loppuun ja varsin kiihkeään sävyyn. Sillä tapaa, kuten voisi Liverpoolin ja Manchester Unitedin välillä muutenkin menevän.

Kysymyksiä Ronaldon rooli varmasti aiheuttaa edelleen. Varsinkin, kun tuleva saksalaisvalmentaja Ralf Rangnick ei ole tavannut hankkia, saati peluuttaa iäkkäämpiä pelaajia.

Lisää tuosta aiheesta voit lukea täältä.

Jamie Carragher muistaa varmasti peliuraltaan, että kuinka liukas nuori Cristiano Ronaldo olikaan. Getty Images.