Lähde: Crystal Palace leikkaamassa palkkakulujaan – kovapalkkaisille nimimiehille ollaan osoittamassa ovea

© Kuva: Getty Images

Belgialaislehti Het Laatste Nieuws kertoo, että Crystal Palace aikoo leikata ensi kaudeksi palkkakulujaan. Pelaajapalkkiot kattavat tällä hetkellä noin 80 prosenttia seuran kokonaisbudjetista, ja nyt asian on määrä muuttua.

Ovea ollaan osoittamassa ensimmäisten joukossa kahdelle nimekkäälle belgialaishyökkääjälle Michy Batshuayille ja Christian Bentekelle. Kummankin kausi on ollut paha pettymys, mutta molemmat kuuluvat Kotkien kovapalkkaisimpiin pelaajiin.

28-vuotias Benteke oli sivussa lähes puolet kaudesta polvivamman takia. Vammasta toivuttuaan hän ei ole kuitenkaan kuulunut valmentaja Roy Hodgsonin suosikkeihin, ja 13 pelaamassaan ottelussa Benteke ei ole onnistunut maalinteossa kertaakaan. Aiemmalla urallaan Benteke on rikkonut Valioliigassa kymmenen maalin rajapyykin neljästi, ja parhaalla kaudella 2012-2013 maaleja syntyi 19.

Bentekeä kolme vuotta nuorempi maajoukkuetoveri Michy Batshuayi vietti syyskauden Valenciassa ja siirtyi tammikuussa jatkamaan lainakierrettään Crystal Palaceen. Batshuayi on kuulunut useimmiten Palacen avauskokoonpanoon, ja yhdeksässä ottelussa on syntynyt kaksi maalia.

Niin hurja Batshuayin maalitahti ei kuitenkaan ole ollut, että Palace innostuisi maksamaan Chelsean vaatimat 45 miljoonaa euroa pysyvästä siirrosta. Lainapestin päättymistä puoltaa sekin, että Chelsealla voi olla Batshuayille käyttöä sille langetetun siirtokiellon vuoksi.

Benteken kerrotaan ansaitsevan Crystal Palacessa 7,5 miljoonaa euroa vuodessa, kun Batshuayin bruttovuosipalkka on 6,8 miljoonaa euroa. Summat ovat korkeita siihen nähden, että kaksikko on tehnyt kauden aikana joukkueelle yhteensä kaksi maalia.

Crystal Palace maksoi Bentekestä kesällä 2016 Liverpoolille muikean summan 31,2 miljoonaa euroa. Hyökkääjän sopimus Palacen kanssa umpeutuu kesällä 2020. HLN:n mukaan seura voi olla valmis jopa sopimuksen purkuun ja luopumaan Bentekestä siirtokorvauksetta. Mieluisin vaihtoehto olisi kuitenkin Kiinasta saapuva houkutteleva tarjous Bentekelle.

Belgialaislehden mukaan hyökkääjille etsitään seuraajaa Saksan Bundesliigasta. Viime kesänä Crystal Palace naarasi Schalkesta siirtokorvauksetta Max Meyerin, ja nyt ilmaiseksi voisi olla saatavilla Werder Bremenin hyökkääjä, Meyerin nimikaima Max Kruse. Krusen sopimus päättyy kesällä. Kruse on tehnyt Bremenille 28 bundesliigaottelussa kymmenen maalia ja antanut yhdeksän maalisyöttöä.

Lähde: Transfermarkt