Crystal Palace keikkuu paraikaa valioliigataulukon sijalla 13. Sillä on matkaa europeleihin oikeuttaville sijoille toistakymmentä pistettä, mutta myös alakertaan löytyy väliä – putoamisrajaan etumatkaa 10 pinnaa. Seuran edustusjoukkueen tuleva koostumus on hyvin hämärän peitossa, ja manageri Roy Hodgson tuntuu väittävän, että se on tarkoituksellista.

Kaikkiaan 11 Eagles-pelaajaa on tilanteessa, jossa sopimus päättyy lähikuukausina. Eikä kyse ole täysin tuntemattomista tapauksista – listalla ovat muiden muassa Patrcik van Aanholt, Christian Benteke ja Andros Townsend. Hodgson puhuu mieluiten vain heidän tämän hetkisistä sitoumuksistaan.

– Nämä pelaajat ovat sopimuksen alaisia, ei siis ole väärin vaatia heiltä parhaita mahdollisia esityksiä. Heidän on esiinnyttävä huipputasolla ansaitakseen sen, mitä heille maksamme.

Valmentajakonkarin mielestä tietynasteinen epätietoisuus voi olla hyväksikin.

– Mielestäni aina ei ole hyväksi kertoa pelaajille varhain, että emme enää halua uusia heidän sopimuksiaan siinä vaiheessa, kun meidän on yhä pystyttävä luottamaan heihin vahvasti.

Sunnuntaina Hosgson luottaa pelaajiinsa kello 14 Suomen aikaa alkavassa Lontoon paikallisottelussa, jossa Palace isännöi sarjapaikastaan tappelevaa Fulhamia.

Lähde: Sky Sports