Newcastle on lainaamassa laitapuolustaja Danny Rosen Tottenhamista loppukaudeksi, kertoo Sky Sports. Lainadiiliin ei ole ainakaan vielä kirjattu ostovelvoitetta tai osto-optiota.

Skyn tietojen mukaan Rosen, 29, siirto vahvistunee tänään, torstaina. Newcastlen toiveissa on, että Rose voisi harjoitella uusien joukkuekavereidensa kanssa perjantaina ja mahdollisesti debytoida Magpiesin paidassa jo lauantaina Valioliigassa Norwichia vastaan.

– Hän on laatupelaaja ja hyvä tyyppi. Onko se [siirto] mahdollinen, ken tietää? sanoi Newcastlen manageri Steve Bruce viime viikolla kysyttäessä Rosesta, jonka perässä ovat huhujen mukaan olleet myös Bournemouth ja Watford.

Tottenhamin päävalmentaja José Mourinho kiisti hiljattain, että hänellä olisi mennyt Rosen kanssa sukset ristiin. Portugalilaisvalmentaja vakuutti, että Rose on yhä hänen suunnitelmissaan, vaikka englantilaispakki on päässyt hänen alaisuudessaan kentälle vain viidessä ottelussa.

Viime marraskuussa Rose antoi ymmärtää, että Tottenham yritti myydä hänet jo viime kesänä, mutta hän painotti, ettei ole lähdössä lontoolaisseurasta ennen kuin hänen sopimuksensa päättyy. Rosen ja Tottenhamin diili on voimassa vielä ensi kauden.

Rose siirtyi Tottenhamiin vuonna 2007 kasvattajaseurastaan Leedsistä. Hän on sittemmin käynyt lainalla Watfordissa, Peterborough’ssa, Bristol Cityssä ja Sunderlandissa, mutta kaikkiaan hän on pelannut Spursin paidassa 214 ottelua. Englannin A-maajoukkueessa Rose on esiintynyt 29 kertaa.