Manchester United tarpoo syvällä mudassa. Sunnuntaina joukkue jäi kahdeksatta vierasottelua putkeen ilman voittoa Valioliigassa, kun se hävisi Newcastlelle St’ James Parkilla 0-1.

Unitedin managerin Ole Gunnar Solskjærin on keksittävä pian jotain. Norjalaisluotsi sai maaliskuussa managerin paikan vakituisesti itselleen tehtyään väliaikaispestinsä aikana tuloksellisesti hyvää työtä. Solskjærin vakipesti on kuitenkin toistaiseksi mennyt täysin vihkoon. United on pelannut sen aikana 20 ottelua, joista se on voittanut kuusi, hävinnyt kahdeksan ja pelannut kuudessa tasan. Maaleja joukkue on tehnyt 23 ja päästänyt 30.

Sunnuntain peli oli kuin kitetytys Unitedin viimeaikaista esityksistä. Manchesterilaiset pitivät palloa itsellään valtaosan ajasta, mutteivat kyenneet rakentamaan vaarallisia paikkoja. Newcastlen ja ottelun ainoa maali syntyi 72. minuutilla, kun United menetti pallon hyökkäyspään kulmapotkussaan. Newcastlen lähti vastahyökkäykseen, joka päättyi Matthew Longstaffin hienoon viimeistelyyn vastapallosta.

Manchester Unitedin maalivahdin David De Gean oli vaikea kuvailla tunnelmiaan.

– Minusta monen asian on kehittyttävä, sanoi espanjalaistorjuja Sky Sportsille.

– Newcastle oli parempi joukkue. Tämä on kova paikka ja vaikea hetki meille, mutta me olemme United – meidän on jatkettava taistelemista.

– Tämä on luultavasti vaikein ajanjakso sinä aikana, kun minä olen ollut tässä seurassa (2011-). Emme ole pystyneet tekemään edes yhtä maalia kahdessa viime pelissä. On vaikea sanoa mitään. Pahoittelut kannattajille.

– Päästimme maalin omasta kulmapotkustamme. Niin ei voi käydä, sitä on mahdoton hyväksyä. Ei hyvä – en puhu nyt vain tästä pelistä, vaan koko kaudesta.