Manchester Unitedin puolustajalegenda Gary Neville pelkää, että joukkueen maalivahdin David de Gean ailahtelevat otteet eivät johdu enää pelkästään huonosta vireestä.

Espanjan maajoukkuvahti de Gea, 29, on yksi Valioliigan ehdottomista huipputorjujista, mutta hänelle on viime vuosina sattunut kohtalokkaita kömmähdyksiä enemmänkin. Viime perjantaina Manchester United päätyi Tottenhamiin kanssa 1-1-tasapeliin. Ottelun avausmaalin voi laskea Unitedin lepsun puolustamisen ja de Gean piikkiin. Espanjalaistorjuja ei onnistunut pysäyttämääm Steven Bergwijnin laukausta, vaikka veto tuli lähes suoraan häntä kohti.

Viime kauden alusta lähtien de Gea on tehnyt seitsemän maaliin johtanutta virhettä. Nevillen mukaan espanjalaisvahdin taso on laskenut itseluottamuksen puutteen takia.

– Hän oli viimeisenä neljänä vuotena se yksi pelaaja, johon United pystyi luottamaan, mutta hän ei ole ennallaan, sanoi Neville nimikkopodcastissaan.

– Hän ei ole ollut ennallaan pitkään aikaan. Kun huono vire jatkuu kuusi kuukautta, puhutaan vaikeasta jaksosta, mutta kun se jatkuu vuoden, niin sitä rupeaa huolestumaan. Kun se jatkuu yli kahden vuoden ajan, niin siitä tulee pysyvämpää.

– Se on nyt reilu arvio de Geasta, sillä hän tekee paljon virheitä. Hän tekee virheitä, joita hän ei olisi ennen ikinä tehnyt. Hän oli aina sellainen pelaaja, johon pystyi luottamaan. Se voi johtua vain hänen itseluottamuksestaan. Hänellä on yhä samat kädet, jalat ja kroppa. Sen täytyy johtua henkisistä asioista.

[readmore from=David-De-Gea]

– Hänen Espanjassa saamansa vastaanotto on vaikuttanut häneen. Espanjalaiset kannattajat jopa buuaavat hänelle, kun hän pelaa Espanjan maajoukkueessa. Vuoden 2018 MM-kisoissa hänellä oli pahoja vaikeuksia ja hän epäili itseään. Hän ei ole mentaalisesti entisensä.

De Gean paikka Unitedin tolppien välissä ei välttämättä ole enää ensi kaudella taattu, sillä Dean Hendersonin odotetaan palaavan Old Traffordille vietettyään kahden vuoden menestyksekkään lainapestin Sheffield Unitedissa.

Nevillen mukaan de Gean on palattava perusasioiden äärelle, jos hän haluaa pitää paikkansa Unitedin ykkösvahtina.

– Kovien aikojen keskellä ei auta kuin yksi asia: työnteko. On tehtävä kovempaa töitä kuin koskaan elämässä.

– Se tarkoittaa saapumista töihin puoli kahdeksalta aamulla ja lähtemistä iltakuudelta, jos se sitä vaatii.

– Tuollaisia virheitä [kuin perjantaina] voi sattua ensimmäisessä ottelussa tauon jälkeen, mutta tätä on tapahtunut parin viime vuoden aikana aivan liikaa.

De Gea on edustanut Manchester Unitedia kesästä 2011 lähtien ja pelannut seurassa 395 ottelua. Hänet on valittu Valioliigan tähdistöjoukkueeseen viidesti ja Unitedin vuoden pelaajaksi neljä kertaa.