Chelsealla on haaste.

Seuralla on tiukka sopimuspolitiikka 30 vuotta täyttäneiden pelaajien jatkosopimusten suhteen. Chelsea ei halua antaa yli kolmekymppisille enempää kuin yhden vuoden pituisia jatkosopimuksia kerrallaan.

Mutta mitä jos 30 vuotta täyttänyt sattuu olemaan valmentajan luottopelaaja ja yksi vakituisista avauksen miehistä? Näin on tilanne David Luizin kohdalla.

31-vuotias Luiz täyttää 32 ennen kuluvan kauden päättymistä. Hänen nykyinen sopimuksensa umpeutuu ensi kesänä, ja osapuolet ovat tiettävästi neuvotelleet jatkosta. Kompastuskivenä toimii sopimuksen pituus. Chelsea ei ilmeisesti halua joustaa politiikastaan, ja Luizille taas ei pelkkä yhden vuoden jatko kelpaa.

– Yritän vain nauttia olostani, kuten teen joka päivä. Ennen pitkää teemme parhaan mahdollisen ratkaisun minun itseni, Chelsean ja kaikkien kannalta, Luiz sanoi Sky Sportsin mukaan.

Toimittaja kysyi, olisiko Luiz valmis suostumaan vuoden mittaiseen jatkoon.

– Me keskustelemme edelleen, katsotaan nyt. Saa nähdä, mitä tulevaisuus tuo tullessaan.

[readmore from=Chelsea]

– Minä rakastan tätä seuraa. Kaikki tietävät, että haluaisin jäädä.

Kahdessa eri pätkässä Chelsea edustanut Luiz on pelannut lontoolaisseurassa yhteensä 216 ottelua. Kuluvan kauden avausmaalinsa hän iski tärkeässä 2-0-voitossa Manchester Cityä vastaan viime viikonloppuna.

Luizin lisäksi Chelsean pelaajista sopimus on ensi kesänä katkolla Cesc Fàbregasilla, Olivier Giroud’lla, Gary Cahillilla, Lucas Piazónilla, Willy Caballerolla ja Robert Greenillä. Fàbregasin odotetaan siirtyvän muualle viimeistään ensi kesänä. Cahill vaihtaa todennäköisesti maisemaa jo tammikuussa. Lisäksi Mateo Kovacicin laina päättyy kuluvan kauden jälkeen ja hän palaa Real Madridiin.