David Luiz teki matkassa pienen, mutta henkisesti suuren loikan, siirtyessään kesällä Chelseasta Arsenaliin. Brasilialainen avaa tilanteen taustoja The Telegraphin haastattelussa.

– Se ei ole ollut yleisesti tiedossa, mutta tein päätöksen lähteä Chelseasta hyvissä ajoin. Vasta sen päätöksen jälkeen Arsenal otti yhteyttä, ja tein ratkaisuni. Kävimme Frank Lampardin kanssa rehdin keskustelun, ja totesimme näkemyksemme jalkapallosta erilaisiksi. Keskustelimme rehellisesti, kypsällä tavalla. Me pelasimme ja voitimme yhdessä, ja kaikki tapahtui kypsällä tavalla.

Luiz on tiettävästi Arsenalin joukkueen sisällä suosittu hahmo, mikä saattaa olla perua hänen opettajavanhemmiltaan. Johtajuus tapahtuu muiden kautta.

– Ensimmäinen asia, jonka he opettivat minulle johtamisesta oli, että on elettävä toisten kautta. On oltava kollektiivinen ihminen. Olen elämässäni pyrkinyt siihen, samalla kun olen ollut oma itseni. Mitä luontevampi olen, sitä paremmin voin saada muutkin tuntemaan olonsa luontevaksi.

Nuoret Gunners-lupaukset ovat kiinnittäneet Luizin huomion.

– Nautin heidän auttamisestaan. Kun Gabriel Martinelli teki ensimmäisen Arsenal-maalinsa, ja katsoi perheensä suuntaan, nautin siitä suuresti. Samoin tapahtuu, kun katsoo Bukayo Sakan pelaavan suurseuran edustusjoukkueessa 18-vuotiaana. Itse olin tuon ikäisenä kolmannessa divisioonassa!

32-vuotias hieroo jossain määrin myös suolaa Blues-kannattajien haavoihin.

– Arsenal on suuri seura, se on ollut sitä aina, ja tulee olemaan sitä aina. On luonnollista, että näin isolta seuralta vaaditaan myös menestystä. Tulin tänne, koska näen siihen olevan kaikki mahdollisuudet. Meillä on lahjakkuutta, kokemusta, ja seura antaa meille kaikki edellytykset. Meillä on loistava kannatus. Mitä muuta tarvitaan?

Ikä ei ole Luizille vielä ongelma, oikeastaan päinvastoin.

– Haluan valmentajaksi, kun olen 40-vuotias. Sitä ennen haluan pelata mahdollisimman korkealla tasolla, ehkä vielä 36-38 -vuotiaaksi. Teen töitä kehoni kanssa joka päivä, ja joka päivä minulla on henkilöitä tukemassa tuota työtä. Fyysiset mittarini näyttävät tällä kaudella paremmilta, kuin ollessani 28-vuotias.