Arsenalin keskuspuolustaja David Luiz varasti otsikot keskiviikkoiltana, kun Manchester City nappasi kotonaan selvän 3-0-voiton Tykkimiehistä. Luiz otti syyt niskoilleen tappiosta, mutta asema seurassa on yhä vaakalaudalla.

Sky Sportsin asiantuntija Jamie Carragherin mukaan Luizin ei pitäisi saada jatkosopimusta, edes lyhytaikaista. Luizin sopimus päättyy kesäkuun 30. päivä, eikä kauden loppuun saakka jatkuvasta lyhyestä jatkosopimuksesta ole vielä päästy sopuun.

Luiz tuli vaihdosta kentälle keskiviikkona, kun Pablo Marí loukkaantui. Sen jälkeen Luiz teki pahan virheen, josta Raheem Sterling lopulta rokotti. Toisella puoliajalla Luiz aiheutti Citylle rangaistuspotkun ja lensi tilanteesta samalla suihkun puolelle. Kaiken kaikkiaan Luizin peliesitys oli karmaiseva.

Arsenal-manageri Mikel Arteta ei osannut ottelun jälkeen vielä sanoa, miten Luizin sopimuksen kanssa käy. Carragher sen sijaan oli hyvin varma, ettei Luizia nähdä enää Arsenalin paidassa.

– Seura ei selvästi halua hänen jäävän, eivätkä he halua antaa hänelle sopimusta. Ymmärrän sen täysin, miksi haluaisivat?

Carragherin mukaan Arsenalin on jatkettava ilman Luizia, vaikka Arteta totesikin, ettei hänen suhtautumisensa pelaajaan muuttunut City-pelin takia.

– Se, mitä hän (Luiz) sanoi, kuulostaa siltä, että hän teki päätöksen pari kuukautta sitten, ettei aio pelata, koska hänen sopimuksensa on loppunut. Sellaisia pelaajia on muitakin, kuten Ryan Fraser Bournemouthissa.

Luiz ei välttämättä olisi pelannut ollenkaan Cityä vastaan, ellei Marí olisi loukkaantunut.

– Hän sanoo, että Mikel Arteta haluaa hänen jäävän, ja hän itse haluaa jäädä, mutta mielestäni se ei ole hyvä ratkaisu. Heidän pitää jatkaa eteenpäin ilman David Luizia. Ihimiset puhuvat paljon kokemuksesta, mutta se on joskus yliarvostetuin ominaisuus. Ei ole kyse siitä, kuinka kokenut olet, vaan kuinka hyvä olet, Carragher sanoi.

Carragherin mukaan Arsenalin keskuspuolustus on auttamatta liian heikko, ja seuran pitäisi hankkia vahvistuksia toppariosastolle. Carragherin mukaan Luiz ei Arsenalin keskuspuolustusta ole pelastamassa, vaikka tekisikin jatkosopimuksen.

– Jos seuran johdossa on päätetty, ettei David Luiz saa yhtä lisävuotta, se on oikein. Jos Mikel Arteta ajattelee, että Luizin pitäisi saada vuoden jatko, se on väärin. Olisin hyvin huolissani Arsenal-fanina, jos Arteta ajattelee, että hän voisi saada Luizille vielä vuoden jatkodiilin, Carragher paukutti.