Pep Guardiola on ylistänyt David Luizia Manchester Cityn ja Arsenalin välisen FA Cup -kamppailun alla, kuvaillen brassitopparia ”poikkeukselliseksi pelaajaksi”.

Manchester City on voittanut seitsemän peräkkäistä kohtaamistaan Arsenalia vastaan. Jo kolme vuotta kestänyt putki sai jatkoa viime kuussa, kun Manchester City murjoi Tykkimiehet 3-0-lukemin Etihad Stadiumilla.

Kyseinen ottelu oli yksi Luizin huonoimpia otteluita Arsenalin paidassa. 33-vuotias puolustaja ehti olla kentällä vain 25 minuuttia, jonka aikana hän aiheutti yhden maalin ja maaliin johtaneen rangaistuspilkun. Painajaismaisen esityksen kruunasi suora punainen kortti ja sitä seurannut pelikielto.

Juttu jatkuu upotuksen jälkeen.

Sky Sports Premier League

@SkySportsPL
"It's not the teams fault, it was my fault."

David Luiz accepted responsibility for Arsenal's defeat at Manchester City, adding that he wants to stay at the club and Mikel Arteta 'wants me to stay'.

Arsenal fans - should he stay or should he go? 🤔

Guardiola ei kuitenkaan halunnut antaa kyseisen esityksen määritellä kovan kritiikin kohteeksi joutuneen Luizin todellista taitotasoa ja tärkeyttä Mikel Artetan miehistölle.

– Minulla on äärimmäisen suuri arvostus hänen uraansa kohtaan. Hän on poikkeuksellinen pelaaja uskomattomalla mentaliteetilla, ja erityisesti persoonalla, Guardiola kertoi perjantain lehdistötilaisuudessa.

– Nauran kaikille asiantuntijoille. He ovat pelanneet puolustajana ja ajattelevat, etteivät he tehneet 10-20 vuotta kestäneen uransa aikana yhtäkään virhettä, espanjalaisluotsi latasi.

[readmore from=David-Luiz]

– Pidän siitä, että hän pelaa yhä jalkapalloa. Olen melko varma, että hän tulee tekemään jatkossakin enemmän oikeita tekoja ja virheitä, koska ne kuuluvat tähän lajiin. Hän tekee kaiken kuitenkin arvokkuudella. Minulla on paljon arvostusta tätä pelaajaa kohtaan. Paljon.

Manchester Cityn ja Arsenalin välinen välieräottelu potkaistaan käyntiin lauantaina kello 21:45 Wembley Stadiumilla. Sunnuntaina toisen finaalipaikan ratkaisevat Manchester United ja Chelsea.