West Hamin manageri David Moyes ehdottaa, että Englannin liigacupista muovattaisiin ”Britticup”, johon osallistuisi joukkueita myös muista maista.

Euroopan jalkapalloliitto Uefan presidentti Aleksander Čeferin sanoi torstaina The Timesin haastattelussa, että liigacupista luopuminen olisi paras ratkaisu Englannin otteluruuhkan kitkemiseksi.

Otteluruuhka ei ole ainakaan helpottumassa, sillä kansainvälinen jalkapalloliitto Fifa on nostamassa seurajoukkueiden MM-turnauksen osallistujamäärää 24 joukkueeseen. Uudistetun turnauksen ensimmäinen painos on määrä pelata kesällä 2021. Uefa taas suunnittelee Sky Sportsin mukaan harjoitusturnaus International Champions Cupin laajentamista.

Englannin liigacupia on pelattu vuodesta 1960 lähtien, mutta sen arvostus on laskenut varsinkin pääsarjaseurojen silmissä. Valioliigan huippujoukkueet saattavat usein peluuttaa liigacupin otteluissa nuoria lupauksiaan tai vähemmälle peliajalle jääneitä pelaajiaan.

Moyes ei haluaisi luopua liigacupista kokonaan, mutta hänen mielestään se tarvitsee ison uudistuksen.

– Minä olen aina ollut sitä mieltä, että skotlantilaisten joukkueiden pitäisi olla siinä mukana, kommentoi Moyes Sky Sportsin mukaan.

– Minusta sitä pitää uudistaa. Ehkä on olemassa jokin keino, jolla tietty määrä Valioliigan joukkueista ei osallistuisi siihen.

– Ymmärrän kyllä ajatuksen otteluruuhkasta. Huippupelaajat pelaavat järkyttävän paljon otteluita. Monet lähtevät EM-kisoihin pelattuaan pitkän kauden ja sitten heidän odotetaan olevan taas vauhdissa Valioliigassa kahden tai kolmen viikon tauon jälkeen, joten se ei ole minusta oikein. Pelaajat eivät saa yhtään vapaata.

– Sitä [liigacupia] pitää uudistaa jotenkin. Kutsutaan sitä Britticupiksi. Otetaan mukaan pari joukkuetta Pohjois-Irlannista, ehkä pari Walesin liigan joukkuetta. Se voisi tuoda siihen jotain erilaista.

Tällä kaudella liigacupin mestaruuden voitti Manchester City, joka kaatoi Aston Villan viime sunnuntaina loppuottelussa maalein 2-1. Europeleihin osallistuvat Valioliigan joukkueet liittyivät liigacupin mukaan kolmannella kierroksella.