Arsenalin maalivahti David Ospina lähti viime kesänä peliajan perässä lainalle Napoliin, mutta hän on jäänyt Italiassa penkinlämmittäjän rooliin.

Napoli hankki samassa siirtoikkunassa 21-vuotiaan italialaistorjujan Alex Meret’n, joka mursi kätensä kuusi päivää siirtonsa jälkeen. Kolumbialaisvahti Ospina, 30, lainattiin seuraan pian loukkaantumisen jälkeen.

Ospina on pelannut tällä kaudella kymmenen Serie A:n ottelua, ja hänen lainasopimuksessaan on klausuuli, jonka mukaan Napolin on lunastettava hänet vakituisesti omakseen, jos kolumbialaismaalivahti pelaa tietyn määrän otteluja.

Meret valtasi kuitenkin marraskuussa ykkösvahdin paikan itselleen toivuttuaan loukkaantumisestaan.

– Tiesin, että näin saattaisi käydä, kommentoi Ospina Radio Blun haastattelussa.

– Nykyinen tilanteeni on se, että olen lainalla tämän kauden ajan ja sopimuksessa on ottelumäärää koskeva klausuuli, joten jos pelaan vakituisesti, Napolin pitää ostaa minut.

– Voin vain odottaa Napolin päätöksiä, sillä tilanne ei ole minusta kiinni. Seura käytti paljon rahaa Meret’n hankintaan. Hän on nuori maalivahti, jolla on mahtava tulevaisuus edessään, joten tiesin, että näin saattaisi käydä, kun hän toipuu loukkaantumisestaan.

– Hän on mahtava maalivahti ja ihana ihminen. Hän on todellinen tulevaisuuden nimi.

Ospinalle ei todennäköisesti ole tarjolla roolia Arsenalissakaan. Hän myöntää, että paluu kotikonnuille on yksi vaihtoehto.

– Haluan jatkaa Euroopassa pelaamista, mutta paluu Etelä-Amerikkaan on aina vaihtoehto.

– Olen avoin siirtymään lähemmäksi kotiani.